Ana Sayfa » Yöresel Yemekler (sayfa 6)

Yöresel Yemekler

Bağdat Baharatla Ali Nazik

Bağdat Baharatla Ali Nazik Malzemeler: 2 adet patlıcan 1 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak 1’er tutam Bağdat kekik, Bağdat karabiber, Bağdat pul biber, Bağdat nane Tuz 50 gram tereyağı 200 gram kuzu eti Bağdat Baharatla Ali Nazik Hazırlanışı: Patlıcanları közledikten sonra soyun ve küçük küçük doğrayın. Çukur bir kabın içinde yoğurdu, havanda ezilmiş sarımsakları ve tuzu çırpın. Patlıcanları ekleyip karıştırın. Tereyağını tavada eritip kuzu etini kavurun. Tuzunu …

Devamını oku »

Narlı Humus

  Narlı Humus Malzemeler: > 2 su bardağı haşlanmış nohut > 2 diş sarımsak > 1 kahve fincanı tahin > 1 adet limonun suyu > 1 çay kaşığı kimyon > Tuz > 200 gram labne peyniri > 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı > 1 adet narın taneleri Narlı Humus Hazırlanışı: Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alın. Havanda ezilmiş sarımsakları, tahini, limon suyunu, tuzu, …

Devamını oku »

Lübnan Usulü Acılı Ezme

  Lübnan Usulü Acılı Ezme Malzemeler: 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet kıyılmış soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 3 adet büyük boy domates 4-5 dal taze nane 2 dal taze zahter 1 çay bardağı nar suyu 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı acı pul biber Tuz Üzeri İçin: …

Devamını oku »

Ereğli Pidesi

  Ereğli Pidesi Malzemeler 500 gram kıyma ( ya da kuşbaşı et) 100 gram domates 50 gram soğan 50 gram sivri biber 15 gram tuz 5 gram karabiber 50 gram su Hamuru için: 500 gram tam buğday unu 10 gram kuru maya 20 gram şeker 20 gram tuz 300 gram ılık su Üzeri İçin: 50 gram eritilmiş tereyağı Ereğli Pidesi …

Devamını oku »

Karadeniz Usulü Rize Kavurma

Karadeniz Usulü Rize Kavurma Malzemeler: > 1 buçuk kilo kuşbaşı doğranmış dana eti (dana kolundan seçilmiş olmalı) > 200 gram iç yağı > 1 çay bardağı ay çiçeği yağı > Aldığı kadar su > 1 çorba kaşığı tuz > 20 adet arpacık soğan > 2 yemek kaşığı tereyağı Karadeniz Usulü Rize Kavurma  Hazırlanışı: Kuşbaşı doğranmış olan eti, iç yağı ve ay …

Devamını oku »

Pembe Üzüm Şurubu

  Pembe Üzüm Şurubu Malzemeler: > 2 su bardağı pembe üzüm > 3 su bardağı toz şeker > 8 su bardağı su > 2 adet karanfil >1 adet çubuk tarçın Pembe Üzüm Şurubu Hazırlanışı: Pembe üzümleri yıkayıp soğuk suda 15 dakika bekletin. Suda beklettiğiniz üzümleri süzüp derin tencereye alın. 8 su bardağı suyu ve şekeri ekleyin. Karanfil tanelerini ve tarçını da …

Devamını oku »

Trabzon Usulü Ekşili Palamut

Trabzon Usulü Ekşili Palamut Malzemeler: > 300 gram palamut > 20 gram mantar > 20 gram kereviz > 20 gram havuç > 20 gram soğan > 20 gram patates > 1 dış sarımsak> Yarım limon > 4 adet çeri domates > 25 gram tereyağı > 20 gram sıvı yağ > 50 gram balık suyu > Tuz, karabiber, defne yaprağı Trabzon Usulü …

Devamını oku »

Aşure

Aşure Malzemeler: > 500 gram buğday > 200 gram kuru fasulye > 200 gram nohut > 1 kahve fincanı pirinç > 1 adet elma > 100 gram kuru kayısı > 20 gram kuş üzümü > 50 gram kuru üzüm > 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu > 1 adet kabuk tarçın > 4-5 adet karanfil tanesi > 1 kilo toz …

Devamını oku »

Trabzon Peynirli Pide

Trabzon Peynirli Pide Malzemeler: Hamuru İçin: > 1 kilo un > 1 litre su > 1 yemek kaşığı tuz > 1,5 yemek kaşığı toz şeker > Ceviz büyüklüğünde yaş maya İç Harcı İçin: > 1 kilo Trabzon köy peyniri > 200 gram Telli peynir > 200 gram Kolot peynir Trabzon Peynirli Pide Hazırlanışı: Peynirli harç için; Salamurada bekletilen Trabzon köy peynirini, tuzundan …

Devamını oku »

Karadeniz Usulü Terbiyeli Kuşbaşılı Pide

Karadeniz Usulü Terbiyeli Kuşbaşılı Pide Malzemeler: Hamuru İçin: > 1 kilo un > 1 litre su > 1 yemek kaşığı tuz > 1,5 yemek kaşığı toz şeker > Ceviz büyüklüğünde yaş maya İç Harcı İçin: > 1 kilo tranç eti > 4 adet orta boy domates > 5 adet çarliston biber > 2 adet kapya biber > 1 çorba kaşığı domates …

Devamını oku »