Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Ayranlı Aş

Ayranlı Aş

2438

Malzemeler:

– 2 su bardağı yoğurt

– 4 su bardağı su

– 1 su bardağı haşlanmış buğday

– 1 demet taze nane

– 2 çorba kaşığı sirke

– 4 çorba kaşığı zeytinyağı

– Tuz

Hazırlanışı:

Yoğurdu ve suyu iyice çırparak pürüzsüz ayran kıvamına getirin. Haşlanmış buğdayları, doğranmış taze naneyi, sirkeyi ve zeytinyağını da ekleyerek iyice karıştırın.

Ebru Omurcalı’nın Notu: 1 çay bardağı haşlanmış nohut katarak bu çorbayı lebeniye çorbasına dönüştürebilirsiniz.

OKU ➤  Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir