Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Enginar Dolması

Enginar Dolması

enginar

Malzemeler:
> 4 adet enginar
> 1 su bardağı pirinç
> 3 adet taze soğan
> Yarım demet taze nane
> Yarım demet maydanoz
> Yarım demet dereotu
> 1 çay kaşığı karabiber
> 1 çay kaşığı yenibahar
> 1 çay kaşığı tuz
> 1 çay bardağı zeytinyağı
> 4 adet asma yaprağızı

Hazırlanışı: Önceden yıkadığınız enginarları sıcak suya birkaç defa batırıp çıkarın. Bütün malzemeleri doğrayıp harmanlayın ve enginarların içine doldurup 1,5 su bardağı suda 30 dakika kadar pişirin. Haşlanmış iç bakla ve bezelye ile servis yapın. Afiyet olsun. Not: Enginarlar asma yaprağına sarılıp pişirilirse harç dışarı taşmamış olur.

 

OKU ➤  ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEYEN 10 ÖNERİ

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir