Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri (sayfa 5)

Tavuk Yemekleri

Tavuklu Tagliatelli

Malzemeler: 50 gram kuru domates 40 gram porçini mantarı 4 porsiyon taze tagliatelli makarna 4-5 dal taze fesleğen 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 3-4 adet arpacık soğan 2 çorba kaşığı krema 100 gram tavuk göğüs eti Tuz, taze çekilmiş karabiber   Hazırlanışı:   Porçini mantarları nemli bir bezle sildikten sonra küçük küçük doğrayın. Orta ateşte zeytinyağını ısıtıp sırasıyla porçini mantarı, …

Devamını oku »

Tavuklu Siron

Malzemeler: • 1 tepsi siron hamuru • 2 adet büyük tavuk budu • 750 gram yoğurt • 2 diş ezilmiş sarımsak • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, tuz • 1 yemek kaşığı salça Tavuklu Siron Tarifi; Siron hamurlarını tepsiye dizin. Tavuk butlarını su dolu bir tencerede haşlayın. Tavuklar pişince küçük parçalara bölün. Tavuk suyunu …

Devamını oku »

Mantarlı Tavuk Sarma

Malzemeler: • 4 Adet tavuk but fileto • 250 gram mantar • 1 adet sivri biber • 1 adet soğan • 1 kase kaşar (rendelenmiş) • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber Sos için: • 1 kaşık tereyağı • 1 kaşık biber salçası • 1 kaşık un • Yarım bardak su Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi: …

Devamını oku »

Balkabaklı ve Pazılı Piliç

Malzemeler 1 adet küp doğranmış bütün tavuk 10 yaprak küp doğranmış pazı 1 adet küp doğranmış soğan 4 diş küp doğranmış sarımsak 150 gram küp doğranmış balkabağı Yarım küp doğranmış pırasa 1 yemek kaşığı un Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı kişniş Yarım çay kaşığı zerdeçal Yarım çay kaşığı zencefil Balkabaklı ve Pazılı Piliç Tarifi: …

Devamını oku »

Tavuklu Pazı Sarması

Malzemeler 3 demet pazı yaprağı Yarım kilo tavuk göğüs eti 2 adet soğan 2 adet domates 1 demet nane 1 demet maydanoz 1 çay bardağı haşlanmış pirinç 2 su bardağı su 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Tavuklu Pazı Sarması Tarifi: Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın. Maydanoz ve …

Devamını oku »

Tavuk Külbastı

Malzemesi • 800 gram piliç göğüs • 100 gram tereyağı • 1 bağ maydanoz • 50 gram pul biber • 1 paket noodle eriştesi • 200 gram renkli biberler Tavuk Külbastı Tarifi: Tavuk göğüslerini döverek açın ve ızgarada kızartın. Erittiğiniz pul biber, tereyağı ve maydanoz içerisinde marine edin. Sebzeli noodle ile servise sunun.

Devamını oku »

Pastırmalı Tavuk Butları

Malzemeler 4 adet tavuk but 8 dilim pastırma Yarım demet maydanoz 2-3 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1 adet limon kabuğu rendesi 3-4 dal taze yeşil soğan 3 adet domates 1 çorba kaşığı kekik, biberiye ve ada çayı karışımı Pastırmalı Tavuk Butları Tarifi: Maydanozu kıyın, sarımsakları ezin. Büyük bir kaseye zeytinyağını, maydanozu, sarımsağı, limon suyunu, limon …

Devamını oku »

Panço Cipsli Tavuk Dolması

Malzemeler; 2 adet tavuk bonfile 100 gram zeytinyağı Yeterli miktarda taze kekik 2 diş sarımsak 20 gram kurutulmuş domates 50 gram taze kültür mantarı 8-10 dal ıspanak 20 gram rokfor peyniri 200 gram panço 100 gram galeta unu 2 adet yumurta Panço Cipsli Tavuk Dolması Tarifi; Tavuk bonfileyi yaprak şeklinde açın ve döverek zeytinyağında sarımsak ve taze kekik ile marine …

Devamını oku »

Sebzeli Tavuk

Malzemeler 110 gram maydanoz Yarım sivri biber 15 gram al biber 1 diş sarımsak 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 10 gram kuru soğan Sebzeli Tavuk Tarifi: 150 gram tavuk göğsünü zırh bıçağı ile çekip, tuz ekleyin ve 20 dakika dinlendirin. Etleri şişe saplayıp kömür ateşinde iki yüzünü 10’ar dakika süreyle pişirin. Servis tabağına aldığınız etleri, pilav, kızartılmış biber ve …

Devamını oku »

Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç

Malzemeler 1 adet tavuk göğsü Yarım adet kuru soğan Yarım adet kırmızı dolmalık biber Yarım adet yeşil dolmalık biber Yarım adet kabak 1 adet küçük boy pırasa 1 su bardağı yulaf 1 tatlı kaşığı safran 1 litre su 1 çay bardağı süt Yeterli miktarda tuz ve baharatlar Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç Tarifi:Soğan, kabak ve renkli biberleri küp şeklinde …

Devamını oku »