Ana Sayfa » Tarifler » Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk
Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk

Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk

Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1.5 kilo kemiksiz ızgaralık tavuk eti, çok küçük doğranmış

4 adet kemer patlıcan, uzunlamasına doğranmış

2 adet orta boy kuru soğan, doğranmış

2 adet çarliston biber, doğranmış

5 iri diş sarımsak, doğranmış

2 adet orta boy domates, rendelenmiş

2 tatlı kaşığı acı biber salçası

2 çay kaşığı köri

2 çay kaşığı kajun baharatı

3 çorba kaşığı pilavlık bulgur

5 çorba kaşığı zeytinyağı

1.5 çay bardağı vişne kurusu, suda biraz bekletilmiş

Tuz

Köftesi İçin:

800 gram tavuk kıyması (400 gram kemiksiz ızgaralık but, 400 gram göğüs eti karışımı)

1 adet büyük boy soğan, rendelenmiş

1.5 su bardağı tam buğday ekmek içi, çekilmiş

4 diş sarımsak, rendelenmiş

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber, taze çekilmiş

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı kişniş

Tuz

Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk

Ayrıca:

Kızartmak için sıvı yağ

Köfteleri bulamak için un

5-6 adet kırmızı turp

Greyfurt Sosu İçin:

1,5 su bardağı kırmızı greyfurt suyu

1,5 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası

1,5 çorba kaşığı toz şeker

1/4 su bardağı su (gerekirse)

Hazırlanışı:

Büyük bir tavada zeytinyağında soğanı kavurun. İçine biberi ve sarımsakları ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. Biber salçası ilave edip birkaç kez çevirin. Tavuk etlerini ekleyin. 10 dakika daha kavurun. En son domatesleri, vişneleri tuzu ve baharatını ilave edin. Ayrı bir tavada patlıcan dilimlerini hafif kızartın. Yuvarlak bir kek kalıbına kenarları online paralı poker oyna siteleri dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız tavuklu harcın tamamını kalıbın içine döküp eşit olacak şekilde yayın. Patlıcan dilimleriyle üzerlerini kapatın. Büyük ve düz bir servis tabağına ters çevirerek aktarın.

Tavuk köftesi için; Tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Köfte hamurundan küçük yuvarlak hamurlar elde edin. Köfte hamurlarını önce una bulayın, sonra da kızgın yağda kızartın.

OKU ➤  Milföy Pasta

Başka bir sos tenceresine sos malzemesini ilave edin. Yoğun bir sos elde edene dek pişirin.

Sosu pişirdikten sonra ocaktan alın, 5 dakika sonra patlıcanların üzerine dökün. Üzerlerine köfteleri dizin, aralarına dilimlenmiş turpları yerleştirin. Kalan köfteleri de kalıbın orta bölümüne doldurun. Dilimleyerek servis yapın.

Tavsiye

Enginar Dolması

Enginar Dolması

Enginar Dolması (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 1 çay bardağı pirinç 100 gram dana …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir