Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tavuk Yemekleri

Tavuklu Pazı Sarması

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tavuk Yemekleri
478 15
1
Tavuklu Pazı Sarması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Tavuklu Pazı Sarması

Malzemeler

3 demet pazı yaprağı
Yarım kilo tavuk göğüs eti
2 adet soğan
2 adet domates
1 demet nane
1 demet maydanoz
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Tavuklu Pazı Sarması Tarifi:

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın. Maydanoz ve naneyi kıyın. Tavuk eti, soğan, haşlanmış pirinç, domates, nane, maydanoz tuz ve karabiber ekleyip, bir kapta karıştırın. Pazı yapraklarını tuzlu suda hafif haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzgece alın. Yaprakların damarlı kısımlarını kesip düz zemine açın. Üzerlerine iç malzemeden bir miktar yerleştirip sarın. Tencerenin dibine birkaç pazı yaprağı serip hazırlanan sarmaları tencereye yan yana dizin. Üzerine su ve yağ ilave ederek 30 dakika pişirin. Yoğurt eşliğinde servis yapın.

Previous Post

Bal Kabağı Dolması

Next Post

Tavuklu Sebze Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tavuklu Sebze Çorbası

Tavuklu Sebze Çorbası

Comments 1

  1. Aida says:
    14 yıl ago

    birol oamrnlı diyor ki:kardeşim bu zeytinyağlı dolmayı kim tarif etmişse yanlış.ben zeytinyağlı dolma yada sarma uzmanı olarak sizlere doğrusunu açıklıyorum.flaş,flaş o dolmanın içinde kuş üzümü ve yenibahar olmalıdır olmazsa olmazlardandır.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki