Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Balkabaklı ve Pazılı Piliç
Balkabaklı ve Pazılı Piliç

Balkabaklı ve Pazılı Piliç

Malzemeler

Balkabaklı ve Pazılı Piliç

1 adet küp doğranmış bütün tavuk

10 yaprak küp doğranmış pazı

1 adet küp doğranmış soğan

4 diş küp doğranmış sarımsak

150 gram küp doğranmış balkabağı

Yarım küp doğranmış pırasa

1 yemek kaşığı un

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı kişniş

Yarım çay kaşığı zerdeçal

Yarım çay kaşığı zencefil

Balkabaklı ve Pazılı Piliç Tarifi:
İlk olarak zeytinyağında soğanı kavurun, ardından tavuğu sonra sırası ile sarımsak, balkabağı, pırasa ve unu ilave edip kavurduktan sonra suyunu ekleyin. Yemeği baharatlarla tatlandırın. En son üzerine pazıları atıp, yemeği servis edin.

Tavsiye

Yeşil Mercimekli Pancar Salatası

Yapım: İnci BAK  – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 10 adet küçük boy pancar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz