Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri (sayfa 4)

Tavuk Yemekleri

Tavuklu Kapama

  Tavuklu Kapama Malzemeler 1 kilo tavuk (kalçalı but) 1 su bardağı pirinç Tuz Karabiber Tavuklu Kapama Hazırlanışı Öncelikle tavuğu parçalara ayırın. Bir tencerede çok fazla pişirmeden haşlayın. Pirinci iyice yıkayıp süzün. Bir fırın kabına önce pirinci yayın. Üzerine haşlanmış tavukları ilave edin. Kalan tavuk suyuna tuz ve karabiber katıp, pirinçli karışımın üzerine döküp, 200 dereceli fırında suyunu çekene ve …

Devamını oku »

Beşamelli ve Tavuklu Fırın Güveç

  Beşamelli ve Tavuklu Fırın Güveç Malzemeler: 2 adet tavuk göğüs eti 2 dal pırasa 1 ince dilim bal kabağı 7-8 adet Brüksel lahanası 1 kase mantar 1 parça brokoli (portakal büyüklüğünde) 1 parça karnabahar (portakal büyüklüğünde) 1 adet orta boy kereviz 1 dal kereviz sapı ve yaprakları 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, taze çekilmiş karabiber 3 çorba …

Devamını oku »

Soya Soslu Piliç Topları

  Malzemeler 5 adet orta boy patates 200 gram süt 100 gram yeşil dolmalık biber 100 gram kapya kırmızı biber 100 gram sarı Kaliforniya biber 100 gram kuru soğan 20 gram sarımsak 8 gram tuz 4 gram karabiber 60 gram soya sos 100 gram tereyağı 2 adet domates 4 dal rosemary (biberiye) 20 gram ay çiçek yağı 300 gram tavuk …

Devamını oku »

Kereviz Saplı Fırın Tavuk

Kereviz Saplı Fırın Tavuk Malzemeler: > 2 adet kerevizin sap kısmı > 1 adet bazlama ekmeği ya da 4-5 dilim tost ekmeği > 1 adet soğan > 1 adet tavuk göğüs eti > 1 su bardağı tavuk suyu > 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri > 1 çorba kaşığı tereyağı > Tuz, karabiber   Kereviz Saplı Fırın Tavuk Hazırlanışı: Ekmekleri küp küp …

Devamını oku »

Tavuk Pane

Tavuk Pane Tarifi İçin Malzemeler ; 300 gr ince dövülmüş tavuk 2 adet yumurta 3 çorba kaşığı corn flakes 100 gr. galete unu Tavuk Pane Kızartmak İçin ; Sıvı yağ Tavuk Pane tarifi için videomuzu izleyebilirsiniz, afiyet olsun.

Devamını oku »

Şnitzel

Malzemeler: 2 parça tavuk göğüs eti (tercihen et dövücüsü ile inceltilmiş) 2 adet yumurtanın sarısı 1 kase un 1 kase galeta unu Kızartmak için sıvıyağ veya tereyağı Garnitürü İçin: 1 adet büyük boy patates 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı hardal Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon Hazırlanışı: Patates garnitür için; Haşladıktan sonra patatesin kabuğunu …

Devamını oku »

Dil Peynirli Piliç Pane

Malzemeler 300 gram piliç bonfile 100 gram dil peyniri Mısır gevreği Un Sosu İçin: Yarım litre süt 2 yemek kaşığı soya sosu 5 adet yumurta Kekik Fesleğen Dijon hardalı Sarımsaklı çeşni Kereviz Sos İçin: Rendelenmiş Kereviz Yoğurt Mayonez Sarımsak Tuz Dereotu Beyaz ve karabiber Hazırlanışı Piliç bonfileyi et döveceği ile inceltin. Arasına dil peyniri koyup sarın. Önce una, sonra tüm …

Devamını oku »

Cavallucci

Malzemeler: • 6 çorba kaşığı bal • 1 su bardağı toz şeker • Çeyrek su bardağı portakal kabuğu şekeri (minik minik doğranmış) • Çeyrek su bardağı kuru üzüm (minik minik doğranmış) • Yarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş) • Çeyrek su bardağı badem içi (dövülmüş) • Yarım çay kaşığı kabartma tozu • Yarım çay kaşığı toz tarçın • Yarım çay …

Devamını oku »

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Hindi

Malzemeler: • 1 adet temizlenmiş ve tütsülenmiş bütün hindi • 125 gram tereyağı • 1 kutu taze kekik • Deniz tuzu Sosu İçin: • 1 küçük kase biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 adet portakalın suyu • 1 kahve fincanı ay çiçeği yağı Hazırlanışı: Hindinin derisinin altına her biri misket büyüklüğünde tereyağı parçaları yerleştirin. Taze kekikleri de aynı …

Devamını oku »

Cevizli Ispanaklı Kanat Dolması

Malzemeler: • 20 adet tavuk kanat • 500 gram ıspanak • 100 gram ceviz • 2 adet orta boy kuru soğan • 2 adet kırmızı kaypa biber • Karabiber, tuz, sıvı yağ Hazırlanışı: Tavuk kanatları kemiklerinden sıyırın. Daha sonra soğan, kaypa biber ve ıspanak ile sote edip baharatları ve cevizi edin. Harcı kanatlara doldurun. 180 dereceye ayarlı fırında ortalama 25 dakika süreyle pişirin.  

Devamını oku »