Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk
Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk

Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk

Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk
Puan ver

Malzemeler

Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk

4 adet tavuk göğsü

Yarım havuç

Yarım kırmızı dolmalık biber

Yarım sarı dolmalık biber

100 gram beyaz lahana

100 gram pırasa

Yarım kabak

Yarım domates

2 adet taze soğan

500 gram haşlanmış makarna (lingue)

2 yemek kaşığı soya sos

Yeterli miktarda tuz, karabiber, kimyon

Köri, pul biber, taze kekik, kişniş, rosemary

Not: Malzemelerin hepsi uzun ve ince şekilde doğranacak

Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk Tarifi:

Garnitürün Yapılışı: Yağı tavaya attıktan sonra sırasıyla havuç, sarımsak, kırmızı-sarı biberleri, lahana, pırasa, kabak, domates, soya sos ve taze soğanı soteleyip, önceden haşladığınız makarnayı da ilave edin. Baharatlarla tatlandırdıktan sonra garnitürü hazırlamış olacaksınız.

Tavuğun marine edilişi: Tavuğu; köri, karabiber, kırmızı toz biber, soya sos, zeytinyağı ve taze baharatlarla marine edin ve tavada pişirdikten sonra garnitürünü ekleyip servise sunun.

Tavsiye

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı BarbunyaPuan ver Zeytinyağlı Barbunya (4 Kişilik) Malzemeler: 750 gram taze barbunya (ayıklanmış) 1 çay …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir