Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk
Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk

Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk

Malzemeler

Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk

4 adet tavuk göğsü

Yarım havuç

Yarım kırmızı dolmalık biber

Yarım sarı dolmalık biber

100 gram beyaz lahana

100 gram pırasa

Yarım kabak

Yarım domates

2 adet taze soğan

500 gram haşlanmış makarna (lingue)

2 yemek kaşığı soya sos

Yeterli miktarda tuz, karabiber, kimyon

Köri, pul biber, taze kekik, kişniş, rosemary

Not: Malzemelerin hepsi uzun ve ince şekilde doğranacak

Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk Tarifi:

Garnitürün Yapılışı: Yağı tavaya attıktan sonra sırasıyla havuç, sarımsak, kırmızı-sarı biberleri, lahana, pırasa, kabak, domates, soya sos ve taze soğanı soteleyip, önceden haşladığınız makarnayı da ilave edin. Baharatlarla tatlandırdıktan sonra garnitürü hazırlamış olacaksınız.

Tavuğun marine edilişi: Tavuğu; köri, karabiber, kırmızı toz biber, soya sos, zeytinyağı ve taze baharatlarla marine edin ve tavada pişirdikten sonra garnitürünü ekleyip servise sunun.

Tavsiye

Pancarlı Kolay Tarhana

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN  (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo haşlanmış pancar 1 su …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir