Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri (sayfa 7)

Tavuk Yemekleri

Mexico Shinitzel

Malzemeler 100 gram tavuk göğsü 150 gram mısır cipsi (kırılmış ya da dövülmüş) 100 gram beyaz un 200-225 gram sıvı yağ 100 gram patates (garnitür için kızartmalık) 60 gram Akdeniz yeşilliği Mexico Shinitzel Tarifi: Tavuk göğsünü ince fileto haline getirdikten sonra un, yumurta ve cips ile paneleyin. Tavuk ve patatesi yağda kızarttıktan sonra Akdeniz yeşillikleri ile servise hazırlayın.

Devamını oku »

Tavuklu Mantarlı Krep

Malzemeler 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 100 gram taze kültür mantarı 100 gram piliç eti 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 2 adet domates Tuz ve karabiber Krep İçin: 500 gram süt 6 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 100 gram un Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi Krep için; Süt, yumurta, sıvı yağ ve unu bir …

Devamını oku »

Zeytinli Tavuk (Cezayir)

Malzemeler: 5 parça kemiksiz tavuk budu 250 gr. yeşil zeytin 200 gr. kıyma 1 büyük baş soğan 2 çorba kaşığı un 100 gr. mantar 1/2 demet maydanoz 1/2 limon 50 gr. tereyağı 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı karabiber tuz Zeytinli Tavuk Tarifi : Derin bir kapta suyu kaynatın. İçine yeşil zeytinleri atarak 2-3 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk sudan …

Devamını oku »

Beğendili Tavuk But

Malzemeler 1 kahve fincanı un 3 adet patlıcan 3 yemek kaşığı tereyağı 4 adet tavuk but 1,5 su bardağı süt Tuz, karabiber Beğendili Tavuk But Tarifi Patlıcanları, ateşte çevirerek pişirin. Kabukları yanmaya başlarken ateşten alın ve kabuklarını sıyırarak soyun. 1 kahve fincanı unla, 3 yemek kaşığı tereyağını tahta kaşık yardımıyla tencerede 2-3 dakika kavurun.1.5 su bardağı sütü azar azar karışıma …

Devamını oku »

Isırganlı Tavuk Güveci

Malzemeler 4 adet 2’ye ayrılmış tavuk kalça 4 adet küçük boy güveç 250 gram mantar 1 demet ısırgan otu 1 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı silme salça Yeteri kadar tuz Yarım su bardağı kaşar rendesi Isırganlı Tavuk Güveci Tarifi: Derilerini temizleyip ikiye ayırdığınız tavuk kalçalarını öncelikle yağsız bir tavada arkalı – önlü pembeleşinceye kadar kızartın. Tavukları tavadan alıp …

Devamını oku »

Zeytin Ezmeli Tavuk

 Malzemeler: 4 adet kemiksiz tavuk budu 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi 4 dilim kaşar peyniri Tuz, karabiber  Zeytin Ezmeli Tavuk Tarifi: Tavuk butlarını tuz ve karabiberle tatlandırın. Her birinin içine yeterince zeytin ezmesi sürüp rulo yapın. Fırın kabına dizin. İçine bir kahve fincanı sıcak su ekleyip 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kaşar peyniri dilimlerini üzerine koyup 5 dakika …

Devamını oku »

Yaki Soba

Malzemeler 60 gram tavuk kalça eti 25 gram jülyen doğranmış yeşil biber 25 gram jülyen doğranmış kırmızı biber 25 gram jülyen doğranmış kuru soğan 25 gram jülyen doğranmış taze soğan 100 gram soya filizi 200 gram haşlanmış soba noodles 1 adet yumurta 15 ml. ay çiçek yağı 10 ml. waga soy sos 2 gram susam 5 gram kırmızı zencefil turşusu …

Devamını oku »

Yoğurt Soslu Tavuk

Malzemeler 500 gram tavuk göğsü 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kepekli un 2 adet havuç 2 adet pırasa 2 adet kırmızı biber 3-4 yemek kaşığı light yoğurt 2-3 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi: Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, temizlediğiniz havuçları ise küp şeklinde. Pırasaları ayıklayıp temizledikten sonra ince ince kıyın. Kırmızı biberlerin tohumlarını …

Devamını oku »

Kızarmış Mantarlı Piliç

Malzemesi: 1 kase mantar 2 adet fileto göğüs piliç (ince ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı köri 1 kutu krema 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yeteri kadar tuz, karabiber Kızarmış Mantarlı Piliç Tarifi: Mantarları çok az sıvı yağda soteleyin. Üzeri pembeleşene kadar kızartın. Göğüs piliç etlerini ince ince şeritler halinde kesin. Aynı yağda kavurun. Kızarınca köri, krema ve diğer tatlandırıcıları koyun. …

Devamını oku »

Tavuklu Fettucini

Malzemeler: • 200 gram krema • 1 tatlı kaşığı pesto sos • 1 çay kaşığı sebze çeşni • Yarım çay kaşığı karabiber • 1 paket Fettucini makarna • 100 gram parmesan peyniri • Kajun baharatı • 200 gram piliç bonfile (Izgarada pişmiş) • 1-2 dal taze fesleğen   Tavuklu Fettucini Tarifi: Kremayı tavada eritin. İçine pesto sosu, sebze çeşniyi ve …

Devamını oku »