Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri (sayfa 6)

Tavuk Yemekleri

Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk

Malzemeler 4 adet tavuk göğsü Yarım havuç Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım sarı dolmalık biber 100 gram beyaz lahana 100 gram pırasa Yarım kabak Yarım domates 2 adet taze soğan 500 gram haşlanmış makarna (lingue) 2 yemek kaşığı soya sos Yeterli miktarda tuz, karabiber, kimyon Köri, pul biber, taze kekik, kişniş, rosemary Not: Malzemelerin hepsi uzun ve ince şekilde doğranacak …

Devamını oku »

Ürdün Pilavı

Malzemesi • 1 adet bütün tavuk • 3 su bardağı pirinç • 3 adet patates • 2 adet kuru soğan • 50 gram tereyağı • 1 çay kaşığı zerdeçal • 1 çay kaşığı yenibahar • Tuz, karabiber • 4 adet yufka Ürdün Pilavı Tarifi; Tavuğu temizleyin. Bol su ile yumuşayana kadar haşlayın. Tavuğu sudan alın ve didikleyin. Patatesleri soyup, küçük küp doğrayın. Sıvı …

Devamını oku »

Galetalı Piliç

Malzemeler 560 gram piliç but  (70 gramlık 8 parçaya bölünmüş) 200 gram patates 60 gram taze soğan 2 diş sarımsak 6 adet yumurta 200 gram galeta unu Az miktarda beyaz un Tuz Karabiber Pul biber Soya sosu 50 gram zeytinyağı 50 gram tereyağı 20 gram sivri biber Çeyrek limon suyu   Galetalı Piliç Tarifi; İçi için: Patatesleri haşlayıp soyun ve …

Devamını oku »

Sebzeli Tavuk

Malzemesi: 1,250 grambütün tavuk 2 şer adet kabak, havuç, patates 2 şer adet kırmızıbiber, çarliston biber 2 yemek kaşığı konserve mısır 2 yemek kaşığı konserve bezelye 1 limon suyu 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 dal biberiye Yeteri kadar tuz, kekik, karabiber Sebzeli Tavuk Tarifi: Tavuğu süsleyip temizleyin. İnce yıkadıktan sonra limon suyu, kekik, tuz ve karabiber karışımı ile ovun. …

Devamını oku »

Zeytin Ezmeli Tavuk

Malzemeler 4 adet kemiksiz tavuk budu 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi 4 dilim kaşar peyniri Tuz, karabiber   Zeytin Ezmeli Tavuk Tarifi: Tavuk butlarını tuz ve karabiberle tatlandırın. Her birinin içine yeterince zeytin ezmesi sürüp rulo yapın. Fırın kabına dizin. İçine bir kahve fincanı sıcak su ekleyip 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kaşar peyniri dilimlerini üzerine koyup 5 …

Devamını oku »

Piliç Kavurma

Malzemeler 2 adet tavuk göğsü 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy domates 1 adet yeşil dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 150 gram mantar 150 gram brokoli Kekik, tuz, kırmızı pul biber 1 diş sarımsak 100 gram tereyağı Piliç Kavurma Tarifi: Soğan, biber, mantar ve brokoliyi kuşbaşı doğrayın. Tencerede tereyağını kavurun. Tavukları kuşbaşı doğrayın ve tencerede …

Devamını oku »

Pastırmalı Tavuk Butları

Malzemeler 4 adet tavuk but 8 dilim pastırma Yarım demet maydanoz 2-3 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1 adet limon kabuğu rendesi 3-4 dal taze yeşil soğan 3 adet domates 1 çorba kaşığı kekik, biberiye ve ada çayı karışımı Pastırmalı Tavuk Butları Tarifi: Maydanozu kıyın, sarımsakları ezin. Büyük bir kaseye zeytinyağını, maydanozu, sarımsağı, limon suyunu, limon …

Devamını oku »

Kadayıflı Tavuk Sote

Malzemesi: 500 gram tavukgöğsü 2 adet kırmızıbiber 2 adet yeşilbiber 1 adet domates Sarımsak 1 adet soğan Tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ 200 gram tel kadayıf 1 çay kaşığı salça Kadayıflı Tavuk Sote Tarifi: Tavukgöğsünü kuşbaşı gibi doğrayın. Kendi suyuyla pişirin. Suyunu çektikten sonra içine soğanı, sarımsağı, domatesi, biberleri, yağı, tuzu, karabiberi, kimyon ve …

Devamını oku »

Domatesli Biberli Piliç Dolması

Malzemesi: 4 adet piliç göğsü 2 adet domates 2 adet yeşilbiber 2 adet renkli biber 100 gram tereyağı 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 buket maydanoz Yarım tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı soya sosu 10 adet haşlanıp doğranmış mantar Domatesli Biberli Piliç Dolması Tarifi: Kemiksiz, derisiz piliç göğüs etlerini kuşbaşı olarak doğrayın. Bir tava içerisine tereyağını, soğanı, …

Devamını oku »

Fırında Sebzeli Tavuk

Malzemeler 250 gram patates 250 gram havuç 150 gram ıspanak 200 ml. yağsız süt 300 gram tavuk göğsü 1 yemek kaşığı sıvı yağ 100 gram taze kaşar peyniri Tuz, karabiber Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi: Patatesleri ve havucu temizleyip, soyun ve halka halka dilimleyin. Tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Ispanağı çok az sıvı yağla tavada döndürün. Tavukgöğsünü kuşbaşı yapıp, çok az …

Devamını oku »