Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 51)

Tatlı Tarifleri

Çikolata Cenneti Cup Cake

Çikolata Cenneti Cup Cake Çikolata Cenneti Cup Cake için Malzemeler: 125 gr bitter çikolata 165 ml. süt 285 gram esmer şeker 105 gram tereyağı 2 adet büyük boy yumurta 180 gram un Yarım çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 8 gram kakao Bir çimdik tuz Çikolata Cenneti Cup Cake Hazırlanışı: Bir tencerede doğranmış çikolatayı, sütü ve şekerin yarısını sürekli karıştırarak kaynatın. Tereyağı ve kalan …

Devamını oku »

Elmalı Cramble

Elmalı Cramble Elmalı Cramble için Malzemeler: Hamuru İçin: 10 yemek kaşığı un 10 yemek kaşığı esmer şeker 125 gram tuzsuz tereyağı 1 çimdik tuz 20 gram yemeklik krema Harcı İçin: 3 adet orta boy kırmızı yada yeşil elma 4 yemek kaşığı esmer şeker Yarım tatlı kaşığı tarçın 100 gram kuş üzümü 100 gram kuru üzüm 75 gram ceviz içi 1 paket …

Devamını oku »

Mandalinalı Puding

Mandalinalı Puding Mandalinalı Puding için Malzemeler: 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 ml) 1 su bardağı mandalina püresi 1 paket kakaolu petibör bisküvi Mandalinalı Puding Hazırlanışı: Mandalina püresi …

Devamını oku »

Çilekli Kafes Tart

Çilekli Kafes Tart Çilekli Kafes Tart için Malzemeler: Yarım ölçü tatlı hamuru (tarifi kalp kurabiyede) 1 küçük kase çilek reçeli veya marmeladı (tercihen ev yapımı) 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi Üzeri İçin: Yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pudra şekeri Çilekli Kafes Tart Hazırlanışı: Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp az un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile açın. Orta boy (yarım avuç küçüklüğünde) ve çok yüksek olmayan, yağlanmış tart kalıplarına açtığınız hamurları elinizle …

Devamını oku »

Tatlı Kalp Kurabiyeler

Tatlı Kalp Kurabiyeler Tatlı Kalp Kurabiyeler için Malzemeler: Şekerli Hamuru için: 7 kahve (Türk kahvesi) fincanı un 1 kahve fincanı yoğurt 250 gram tereyağı veya margarin (yumuşamış) 1 paket kabartma tozu Yarım limonun suyu 200 gram pudra şekeri Böğürtlen Püresi İçin: 200 gram dondurulmuş böğürtlen 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çay kaşığı tereyağı Üzeri İçin: 1 …

Devamını oku »

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı şeker 1 su bardağı irmik Yarım su bardağı mavi haşhaş tohumu 1 su bardağı un Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu Şerbet İçin: 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Yarım limon Haşhaşlı Revani Hazırlanışı: Öncelikle soğuması için tatlının şerbetini …

Devamını oku »

Kivili İrmik Tatlısı

Kivili İrmik Tatlısı  Malzemeler: 2,5 su bardağı süt 8 çorba kaşığı irmik 8 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı Tabanı İçin: 1 paket yulaflı bisküvi 2 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı toz ceviz ya da toz fındık Üzeri İçin: 3 adet kivi Kivili İrmik Tatlısı Hazırlanışı: Tatlının tabanı için; Bisküvileri, fındık veya cevizi rondodan geçirerek toz haline getirin. Üzerine …

Devamını oku »

Limonlu Muhallebi

Limonlu Muhallebi Malzemeler: 5,5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı nişasta 1 kahve fincanı pirinç unu 2 adet yumurtanın sarısı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı krema   Limonlu Muhallebi Süslemek İçin: Tarçınlı bisküvi Frenk üzümü (veya çilek)   Limonlu Muhallebi Hazırlanışı: Sütü, şekeri, nişastayı, pirinç ununu tencereye aktarın. İyice çırpın. Orta ateşte muhallebi …

Devamını oku »

Damla Sakızlı Muhallebi

Damla Sakızlı Muhallebi İçin Malzemeler: 1 litre süt 5 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı toz şeker 1 paket damla sakızı veya 1 çorba kaşığı damla sakızı macunu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı (6 Kase İçin) Damla Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı: Unu, şekeri ve sütü tencereye aktarın. İyice çırpıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlar başlamaz …

Devamını oku »

Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek

Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek İçin Malzemeler: 25 gram çikolata 25 gram tereyağı 15 gram yumurta 10 gram un 3 gram Türk kahvesi 20 gram çikolata sos 20 gram toz şeker (1 Kişilik)  Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek Hazırlanışı: Çikolata ve tereyağını buharda benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Eriyen çikolatalı ve …

Devamını oku »