Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 45)

Tatlı Tarifleri

Şölen Tadında Yemekler

Şölen Tadında Yemekler

Şölen Tadında Yemekler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün şeflerinden Serkan Yaman bize hem geleneksel, hem yapımı ve malzemesini bulması kolay et yemekleri tarifleri paylaştı. Geleneksel tatlılar ise yine aynı ekipten şef Ercan Yıldız’a ait…   Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN Prodüksiyon: İnci BAK   Şekerpare (4 Kişilik)   Malzemeler: 200 gram margarin 1 su bardağı pudra şekeri 4 …

Devamını oku »

Cevizli Yassı Kadayıf

Cevizli Yassı Kadayıf

Cevizli Yassı Kadayıf ‘’Annemin anlattığına göre, anneannem gençken mangal ateşine oturttuğu bakır tepsiye önce tereyağını koyarmış. Yağ eridikçe kadayıfı tepsiye alır, el yordamıyla parçalarmış. İçeride misafir otururken mangal başımda bastığı kadayıf çevire çevire pişirirmiş. Bu yönteme Türk mutfağında ‘’kırma kadayıf’’ denir. Bizim tarifimiz, sonraları bu zahmetli yöntemin yerine anneannemin tercih ettiği şiresi bol, cevizli yassı kadayıf yani gadeyiftir… ‘’   …

Devamını oku »

Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler

Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler Geçtiğimiz yıl raflarda yerini alan ‘’Anneannemin Tenceresi’’ adlı kitabıyla adından epeyce söz ettiren Yemek Yazarı ve Eğitmen Şef Asuman Kerkez , her biri anılarla dolu Adıyaman ve Hatay mutfağından yerel yemeklerle mutfaklarımıza konuk oluyor. ‘’Yine annemden aldığım ama anneannemin çok güzel yaptığı bir lezzet küllü baklava. İsmine bakıp zor zannetmeyin. Yufka açmayı bilen bir insan …

Devamını oku »

Coco Crunch

Coco Cranch

Coco Crunch (1 Kişilik)   Coco Cranch Malzemeler 1 su bardağı krema 1 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 damla Hindistan cevizi esansı 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı kakao 1 çay kaşığı kabartma …

Devamını oku »

Fırında Elma Tatlısı

Fırında Elma Tatlısı

Fırında Elma Tatlısı (4 Kişilik)   Malzemeler: 4 adet büyük boy elma 2 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kakao Muhallebisi İçin: 250 ml. süt 1 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı vanilya 100 ml. krema 100 gram labne peyniri 1 Kutu Cook Çok Amaçlı Folyo Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Kayısı Tatlısı

Kayısı Tatlısı

Bolluk ve bereket dolu sofralarınız olsun… Bu yılın iftar davetlerimde soğuk çorbalar, hafif ana yemekler, mevsimin meyvelerinden kompostolar ve tatlılar eşlik edecek. Kayısı Tatlısı (4 Kişilik)   Kayısı Tatlısı Malzemeler: 12 adet kayısı (olgun ve sert olanı) 1 parça loğusa şekeri (ceviz büyüklüğünde) 1 adet çubuk tarçın 2 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sona …

Devamını oku »

Çilekli Kadayıf

Çilekli Kadayıf

Çilekli Kadayıf  (8 Kişilik)   Çilekli Kadayıf Malzemeler: 250 gram taze kadayıf 750 gram çilek 5 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı buğday nişastası Yarım limonun suyu 2 tatlı kaşığı tarçın Bir avuç ceviz, parçalanmış Çilekli Kadayıf Hazırlanışı: Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Çilekleri ortadan ikiye kesin, limon suyu, buğday nişastası ve 1 çorba kaşığı şeker …

Devamını oku »

Ramazan peynirsiz, peynir ‘Teksüt’süz olmaz..!

Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. Kayısılı ve Labneli Tatlı (4 Kişilik)   Malzemeler: Kayısılı Karışım İçin: 1 su bardağı kayısı püresi 3 su bardağı su 3 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) Teksüt Labneli Kreması İçin: 500 ml. süt (2, 5 su bardağı) …

Devamını oku »

Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı (4 Kişilik) Malzemeler:   500 gram tuzsuz ve yağlı koyun peyniri 500 gram toz şeker 200 gram irmik 100 gram tereyağı 1 adet yumurta Hazırlanışı: Rendelenmiş peyniri ve yumurtayı tencerenin içinde yoğurun. Tereyağını ekleyip ocağın altını açın. Tereyağı eriyince irmiği ekleyin. 10 dakika boyunca sürekli karıştırın. Kıvam almaya başlayınca şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Malzeme iyice bütünleşince ve …

Devamını oku »

Çikolatalı Mousse

Çikolatalı Mousse tarifi

Çikolatalı Mousse  (4 Kişilik)   Malzemeler: 1 ml. sıvı krema 500 ml. süt 200 gram toz şeker 1 adet yumurtanın sarısı 1 adet vanilya çubuğu 300 gram bitter kuvertür çikolata   Hazırlanışı: 800 ml. kremayı, sütü ve şekeri ocağa koyun, kuvertürü ilave edin. Kuvertür eridiğinde kalan 200 ml. krema ile yumurtayı ayrı bir yerde karıştırıp sıcak karışımdan ufak ufak ilave …

Devamını oku »
Deneme bonusu