Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Vişneli Turta
Vişneli Turta

Vişneli Turta

Puan ver

Vişneli Turta

(6 Kişilik)

 

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 çay bardağı su

1,5 su bardağı un

Yarım su bardağı badem ezmesi

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tarçın

15 adet taze vişne (tercihen saplarıyla birlikte)

1 paket bitter çikolata (80 gram)

Vişneli Turta

Hazırlanışı:

Yumurtaları ve şekeri 5 dakika çırpın. Zeytinyağını ve suyu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve tarçını ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. En son badem ezmesini ekleyin. Tekrar karıştırın. Hamuru yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Vişne tanelerini saplarıyla birlikte kek hamurunun üzerine hafifçe batırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

Çikolatayı benmari usulü eritin.

Keki fırından çıkartın. Geniş ağızlı bir pipet yardımı ile kek hamurunun içine batırarak küçük delikler oluşturun. Bu deliklere önceden erittiğiniz çikolataları dikkatlice dökün.  Oda ısısında 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Çayda “Fancy” Koleksiyon Dönemi Başlıyor

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Puan ver Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz