Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Un Helvası

by Yemek Zevki Editör
10 Temmuz 2017
in Tarifler, Tatlı Tarifleri
483 10
0
Un Helvası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Un Helvası

(6 Kişilik)

 

Un Helvası Malzemeler:

2 su bardağı un

100 gram margarin

1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti İçin:

2,5 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

Un Helvası

Hazırlanışı:

Şerbeti için; Şeker ile suyu tencereye aktarın. Orta ateşte 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın. Una eklemeden önce yeniden kaynatmanız için bir kenarda bekletin.

Tencerede margarini eritin, unu ekleyin. Unun kokusu gidene kadar, orta ateşte, sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.

Unun kokusu çıktığında ateşi kısın, sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.

Unun rengi koyu renk olunca tarçın ile kenarda beklettiğiniz şerbeti bir taşım kaynatıp una ekleyin. Hızlıca karıştırıp un ve şerbet bütünleşince ocaktan alın. Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirmeye bırakın. Servis için; Dondurma kaşığıyla helvadan alıp tabağa aktarın. İsteğe göre vanilyalı dondurma eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Tags: 5 beslenme yoluballı helvaBayatEkmekHelvasıbeslenmeBörekDiyetUn Helvası
Previous Post

Şölen Tadında Yemekler

Next Post

Beğendili Kuzu İncik

Yemek Zevki Editör

Next Post
Beğendili Kuzu İncik

Beğendili Kuzu İncik

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki