Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 46)

Tatlı Tarifleri

Red Velvet Cupcake

Red Velvet Cupcake Tarifi Red Velvet Cupcake İçin Malzemeler: Kek hamuru İçin: 150 gram un 5 gram kakao 150 gram toz şeker Yarım tatlı kaşığı karbonat (5 gr) 1,5 tatlı kaşığı elma sirkesi Yarım tatlı kaşığı vanilya (5 gr) 60 gr tereyağı 1 adet yumurta 25 gram kırmızı gıda boyası 1 tutam tuz Beyaz Karışım İçin: 300 gram pudra şekeri 150 …

Devamını oku »

Frambuazlı Milföy

Frambuazlı Milföy Tarifi Frambuazlı Milföy İçin Malzemeler: 4 adet milföy hamuru 300 gram şeker 170 gram mısır nişastası 1 litre süt 50 gram tereyağı 6 adet yumurtanın sarısı 1 adet limon kabuğu rendesi 100 gram frambuaz Pudra şekeri Frambuazlı Milföy Hazırlanışı: Milföyleri iki tepsi arasında (yağlı kağıt ile beraber) 160 dereceye ayarlı fırında 30 dakika süreyle pişirin. Pişen ve soğuyan milföyleri geniş yüzeyli bir bıçak …

Devamını oku »

Karamelli Çikolatalı Tart

Karamelli Çikolatalı Tart Tarifi Karamelli Çikolatalı Tart İçin Malzemeler: 3 paket Oreo bisküvi 100 gram tereyağı Karamel İçin: 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı krema 1 kaşık tereyağı Üzeri İçin: 200 gram kuvertür çikolata 1 çay bardağı sıvı krema Karamelli Çikolatalı Tart Hazırlanışı: Bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilere katın tereyağını iyice yedirin. 18 cm tart kalıbının taban ve yanlarına iyice bastırın. Toz …

Devamını oku »

Sufle

Sufle Tarifi Sufle İçin Malzemeler: 250 gram kuvertür çikolata 250 gram tereyağı 4 adet bütün yumurta 4 adet yumurta sarısı 5 çorba kaşığı toz şeker İki paket vanilya 5 çorba kaşığı un Sufle Hazırlanışı: Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Diğer tarafta yumurta ve yumurta sarılarını şeker ile birlikte köpürtün. Un ve vanilyayı ekleyin tekrar çırpın. Daha sonra içine, erittiğiniz tereyağı ve çikolata karışımını ekleyin. …

Devamını oku »

Cevizli Ay Kurabiye

Cevizli Ay Kurabiye Tarifi Cevizli Ay Kurabiye İçin Malzemeler: 200 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 1 yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4-5 su bardağı un (3 su bardağından sonrasını kontrollü ekleyin) 2 çay bardağı pudra şekeri ( 1‘ini içine 1’ini üzerine bulamak için) Cevizli Ay Kurabiye Hazırlanışı: Tereyağını eritin, ocaktan alıp sıvı yağı da ilave edin. Ardından pudra …

Devamını oku »

Pop Tart

Pop Tart Tarifi Pop Tart İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı tuzsuz tereyağı (parçalar halinde) 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı süt Üzerine Sürmek İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Reçelli İç Malzemesi: ¾ su bardağı reçel (veya marmelat) 1 çorba kaşığı mısır nişastası + 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Çilekli Tatlı

Çilekli Tatlı Tarifi Çilekli Tatlı İçin Malzemeler: Yarım litre süt 125 gram toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 paket vanilya 1 kutu krema (200 ml.) 500 gram çilek 1 paket krokan (80-100 gr) Çilekli Tatlı Hazırlanışı: Puding için sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak …

Devamını oku »

Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı

Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı Tarifi Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı İçin Malzemeler: 300 gram süzme yoğurt 100 gram kaymak 1 tatlı kaşığı toz salep 1 kahve fincanı tahin 1 kahve fincanı pekmez Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı Hazırlanışı: Süzme yoğurdu, salebi ve kaymağı çatalla iyice çırpın. Tahini ve pekmezi ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Karışımı derin dondurucuya dayanıklı bir kabın içine aktarın. Buzdolabında bir gün boyunca bekletin, …

Devamını oku »

Avokado Mousse

Avokado Mousse Tarifi Avokado Mousse İçin Malzemeler: 2 adet olgunlaşmış avokado (avokadonun kabuğuna parmağınızı bastırdığınızda çok hafif içeri giriyorsa olgunlaşmış demektir) 5-6 adet hurma (yumuşayana kadar iyi suda bekletilmiş) 70 gram kakao Avokado Mousse Hazırlanışı: Avokadoları soyun, hurmaları sudan alın ve çekirdeklerini çıkartın. Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz olana dek karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Zevkinize göre hurma sayısını artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Bu tatlı ile yüksek miktarda lif, antioksidan, magnezyum, …

Devamını oku »

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tarifi Fırın Sütlaç İçin Malzemeler: 1,5 çay bardağı pirinç 3 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı pirinç unu 1 litre süt 2-3 adet damla sakızı Kavrulmuş fındık içi Fırın Sütlaç Hazırlanışı: Pirinci ve suyu tencereye aktarın. Pirinç suyunu çekinceye kadar kaynatın. Pirinç ununu, yarım bardak süt ile ezin ve bu karışımı kalan süt ile birlikte pirincin …

Devamını oku »