Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler (sayfa 2)

Pratik Yemekler

Datça Usulü Çağlalı Cacık

Datça Usulü Çağlalı Cacık

Datça Usulü Çağlalı Cacık (2 – 4 Kişilik)   Malzemeler 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt 10-15 adet çağla 1 diş ezilmiş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Nane Pul biber   Hazırlanışı Yoğurdu bir kaseye alın. Sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz çağla bademleri ince ince dilimleyin. Kararmadan hemen yoğurdu ilave edin. Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Yaz gibi serin cacık

Yaz gibi serin cacık

Yaz gibi serin cacık Cacık, yaz günlerinin tartışmasız en serin ve lezzetli içeceği, bazı yemeklere değil yakıştırılmak, onlarla adı çıkmış bir eşlikçi; mesela karnıyarıkla… Milli yiyeceğimiz yoğurt var olduğundan bu yana mutfağımızın baş tacı. Yoğurt Türk mutfağında en çok kullanılan malzemeler arasında; tek başına yendiği gibi pek çok yemeğe de eşlik ediyor. Cacık da öyle; pilavın, karnıyarığın, musakkanın, taze fasulyenin, …

Devamını oku »

Pasta & Cheese

Pasta & Cheese

Pasta & Cheese (2 Kişilik)   Malzemeler 1 paket Taglietelli Makarna 1 su bardağı domates sos 1 su bardağı krema 4 çorba kaşığı rende parmesan peyniri 1 tutam tuz 1 tutam toz karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam taze fesleğen 1 çay bardağı rende mozarella peyniri Domates Sos İçin: 3 adet orta boy domates Çeyrek kereviz sapı 1 tutam …

Devamını oku »

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta (4 Kişilik)   Malzemeler: 300 gram yerli kuşkonmaz 4 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3-4 dilim pastırma Hazırlanışı: Kuşkonmazları temizleyip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurtaları tek tek kırdıktan sonra 190 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fırından alın, çok ince kıyılmış pastırma …

Devamını oku »

İçli köfte tarifi

İçli köfte tarifi

İçli köfte tarifi (6 Kişilik)   Malzemeler: İç Malzemesi İçin: 300 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 adet büyük boy soğan 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber Tuz Kızartmak için sıvı yağ Hamuru İçin Malzemeler: 250 gram çiğköftelik bulgur 4 adet orta boy haşlanmış patates 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı kişniş …

Devamını oku »

Zerdeçallı Patates

Zerdeçallı Patates

Zerdeçallı Patates (4 Kişilik)   Malzemeler: 8 adet orta boy patates 1 kase süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı tereyağı 3-4 dal maydanoz Tuz Hazırlanışı: Patateslerin kabuğunu soyun. Patatesleri iyice ısıtılmış tencereye aktarın. Her tarafını hafifçe kızartın. Üzerini örtecek kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı zerdeçal ekleyin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar zerdeçallı suda haşlayın. …

Devamını oku »

Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten! Glüteni hayatımdan çıkardığımdan beri en büyük sıkıntım unla yapılan ürünlerin alternatifini bulmaktı. Artık iyi bir un öğütücüm var. Bu demektir ki her türlü bakliyattan un elde edeceğim ve bu unlardan kendime yeni yeni tarifler geliştireceğim. İlk tarifimi mercimek unundan yaptığım sandviç ekmeğinden yana kullanmak istedim. Mercimek Unlu Sandviç Ekmeği (8 Adet İçin)   Malzemeler: 3 adet yumurta …

Devamını oku »

Elmalı Armutlu Hurma

Elmalı Armutlu Hurma

Elmalı Armutlu Hurma (4 Kişilik)   Elmalı Armutlu Hurma Malzemeler 200 gram hurma 1 adet elma 1 adet armut 50 gram ceviz içi 1 tatlı kaşığı esmer şeker Vanilya Sos İçin: 1 paket manda kaymağı 2 adet çubuk vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı un Hazırlanışı İkiye böldüğünüz elma ve armutları esmer şeker ile bir kapta soteleyin. Hafif kızardıktan …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma

Fatih Şef’ten kolay Ramazan lezzetleri…  İftar ve sahur sofralarınıza renk katmak istiyorsanız Eğitmen Şefimiz Fatih Kaya’nın size sürprizleri var..! Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma (4 Kişilik)   Malzemeler 1 paket renkli pazı yaprakları 100 gram keçi peyniri 100 gram tulum peyniri 100 gram labne peyniri 50 gram ceviz içi 50 gram fındık içi 1 tutam taze nane 1 tutam taze …

Devamını oku »

Ebegümeçli İmam Bayıldı

Ebegümeçli İmambayıldı

Ebegümeçli İmam Bayıldı (4 Kişilik)    Malzemeler 2 paket mini patlıcan 7 diş sarımsak 1 adet soğan 1 adet domates 2 bağ ebegümeci Zeytinyağı Tuz Şeker Defne yaprağı 1-2 dal kekik 1-2 dal biberiye   Hazırlanışı Mini patlıcanları ocakta közleyin. İç harcı için; Soğan, domates ve sarımsakları ufak ufak doğrayın ve zeytinyağı ile soteleyin. Sotelediğiniz karışıma ayıklanmış ve doğranmış ebegümeçlerini …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz