Ana Sayfa » Günün Tarifi » Fasulye Unu İle Kahvaltı Önerileri

Fasulye Unu İle Kahvaltı Önerileri

Yapım-Fotoğraf: Özgür BAKIR

Ortak malzemeler:

2 adet yumurta

Yarım su bardağı süt

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım su bardağı fasulye unu

Maydanozlu Peynirli İçin:

Yarım demet kıyılmış maydanoz

7-8 dilim sepet peyniri

2 yemek kaşığı közlenmiş kırmızıbiber püresi

1 çay kaşığı çörek otu

Tuz

Hazırlanışı:

Ocağın altını yakarak döküm tavanızı harlı ateşte, fırınınızın üst tarafında, 240 derecede ısıtmaya başlayın. Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırın. Beyazlarını mikser yardımıyla köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın. Çırptığınız yumurta beyazına öncelikle yavaş yavaş yumurta sarılarını, unu, tuzu ve azar azar da sütü ilave ederek en ağır tempoda çırpın. Son olarak maydanoz ve zeytinyağının yarısını ekleyin. Isıtılmış döküm tavanıza kalan yağı ekleyerek tüm yüzeye yayılmasını sağlayın. Tüm karışımı tavaya dökün. Çörek otu ve peynir dilimlerini ekleyin. 1,5-2 dakika pişirip hemen ocaktan fırına aktarın. Üstü kızarıncaya kadar 4-5 dakika pişirin.

Çikolatalı İçin:

1 çay bardağı bitter damla çikolata

2 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı:

Ocağın altını yakarak döküm tavanızı harlı ateşte, fırınınızın üst tarafını da 240 derecede ısıtmaya başlayın. Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırın. Beyazlarını mikser yardımıyla köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın. Çırptığınız yumurta beyazına  şekeri, unu, sütü ve yağın yarısını ilave ederek yavaş tempoda karıştırın. Isıtılmış döküm tavanıza kalan yağı ekleyerek tüm yüzeye yayılmasını sağlayın. Tüm karışımı tavaya dökün. Damla çikolataları ve 1 kaşık şekeri üstüne serperek 1,5-2 dakika pişirdikten hemen sonra ocaktan fırına aktarın. Üstü kızarıncaya kadar 4-5 dakika pişirin.

Aklınızda bulunsun:

Döküm tava en sağlıklı pişirme gereçlerinden biri. Hazırladığım yemeğe göre harlı ateşte altını, fırında da üstünü pişirerek yapışmamasını sağlıyorum. Glütensiz beslendiğim için tercih ettiğim bakliyat ununun kabarma özelliği olmadığından yumurtanın beyazını kar haline gelene dek çırpmak gerekiyor. Bu sayede un biraz da olsa kabarıyor.

#fasulyeunuilekahvaltıönerileri #fasulyeunu #glütensizkahvaltı #glütensizbeslenme #glütensiz #kahvaltı #breakfast #food #yummy

 

 

 

Tavsiye

Mürdüm Erikli Muffin

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan –  Yapım Asistanı: Büşra Gözüaçık (8-10 Adet İçin) Malzemeler: …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz