Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Bal kabağı Cevizli Muhammara
Bal kabağı Cevizli Muhammara

Bal kabağı Cevizli Muhammara

Bal kabağı Cevizli Muhammara

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 dilim bal kabağı

2 diş sarımsak

Yarım çorba kaşığı ceviz içiBal kabağı Cevizli Muhammara

1 adet taze limon suyu

1 çorba kaşığı kimyon

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı tatlı toz biber

Yarım yemek kaşığı acı biber salçası

1 çay kaşığı sumak

8-10 adet kurutulmuş domates

Yeterli miktarda tuz

Hazırlanılışı:

Bal kabağı dilimini soyup önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üstü kapalı olacak şekilde 1 saat yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru domatesleri ve sarımsağı en küçük boyda doğrayıp zeytinyağının yarısının içinde bekletin. Fırında pişen bal kabağını soğutun ve püre haline getirin. Kimyon, Bahis Siteleri sumak, tuz, sarımsak, acı biber salçası ve limon suyunu ekleyip köfte kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını, toz biberi ve tereyağını ekleyerek biber sos elde edin. Önceden ısıtılmış güveç tabağına bal kabağı muhammarayı yayıp, üzerine yağ, biberli sosu ekleyin. İri ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.

OKU ➤  Acılı Ton Balıklı Dürüm

Tavsiye

Enginar Dolması

Enginar Dolması

Enginar Dolması (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 1 çay bardağı pirinç 100 gram dana …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir