Tatlı Biber Soslu ve Tavuklu Soba Salatası Tarifi Tatlı Biber Soslu ve Tavuklu Soba Salatası Malzemeleri Sos İçin: 2 yemek kaşığı tatlı biber veya Çin böreği sosu 2-3 yemek kaşığı limon veya lime suyu 1 yemek kaşığı soya sosu Tatlı Biber Soslu ve Tavuklu Soba Salatası Diğer malzemeleri: 1 paket donuk soba 100 gram haşlanmış piliç eti parçaları Çeyrek jülyen …
Devamını oku »Tarifler
Sac Tava Tarifi
Sac Tava Malzemeleri: 600 gram kuzu eti 4-5 adet sivribiber 3 adet orta boy domates Tuz, pul biber, kekik, karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı Sac Tava Hazırlanışı: Domateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip aynı şekilde doğrayın. Sacda veya derin bir wok tavasında tereyağını eritip etleri ilave edin. Suyunu salıp çekene dek sürekli karıştırarak kavurun. Sırasıyla biberleri ve …
Devamını oku »Keçi Peynirli Bruschetta Tarifi
Keçi Peynirli Bruschetta Malzemeleri: Baget ekmeği 100 gram keçi peyniri Birkaç dilim kurutulmuş domates 1 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin Taze kekik Zeytinyağı Keçi Peynirli Bruschetta Hazırlanışı: Baget ekmeğini ince dilimler halinde kesin ve her iki tarafını ızgarada kızartın. Ekmeklerin üzerine ince kesilmiş keçi peynirini, küçük parçalar halinde doğranmış kurutulmuş domatesi, taze kekiği ve dilimlenmiş zeytinleri yerleştirin. Salamender veya fırında …
Devamını oku »Pancarlı Bezelye Sotesi ile Taze Baharatlı Balık Köfte Tarifi
Pancarlı Bezelye Sotesi ile Taze Baharatlı Balık Köfte Malzemeleri 100 gram somon fileto 50 gram levrek fileto 1 demet dereotu 3 adet taze soğan 1 demet maydanoz 2 diş sarımsak 1 tutam taze kekik 1 adet kırmızı pancar 100 gram bezelye 1 adet sarı biber 1 adet yeşilbiber Pancarlı Bezelye Sotesi ile Taze Baharatlı Balık Köfte Hazırlanışı Önce balıkların …
Devamını oku »Peki Annecim Omleti Tarifi
Peki Annecim Omleti Malzemeleri: 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı labne peyniri Süslemek İçin: Dilimlenmiş salam sosis kıvırcık maydanoz siyah zeytin Peki Annecim Omleti Hazırlanışı: Yumurtaları labne peyniri ile iyice çırpın. Tereyağını tavada eritip çırpılmış yumurtaların her iki tarafını pürüzsüz bir şekilde pişirin. Servis tabağına aktarıp istediğiniz şekilde süsleyin.
Devamını oku »Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tarifi
Yoğurtlu Pirinç Çorbası Malzemeleri: 1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme) Tuz Yarım demet taze nane Yoğurtlu Pirinç Çorbası Hazırlanışı: Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın.Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. …
Devamını oku »Otlu Sandviç Ekmeği Tarifi
Otlu Sandviç Ekmeği Malzemeleri: 1 paket Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı 1 paket Yuva 5 gram Instant Kuru Maya 1 su bardağı + 1 çay bardağı ılık su 1 küçük kase kavrulmuş ebegümeci veya radika 1 küçük kase rendelenmiş tulum peyniri Közlenmiş patlıcan, kabak, kırmızı salçalık ya da dolmalık biber. Otlu Sandviç Ekmeği Hazırlanışı: Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek …
Devamını oku »Ege Lokumu
Ege Lokumu (4 Kişilik) Ege Lokumu İçin Malzemeler: 1000 gram levrek eti İç Malzemesi İçin: 1 kilo soğan 700-800 gram levrek eti 1 kutu mantar 3-4 diş sarımsak 1 paket dolmalık fıstık Tuz, karabiber, pul biber, kekik Zeytinyağı Rendelenmiş kaşar peyniri Sosu İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 5-6 adet mantar 1 adet salçalık kırmızı biber 1 litre krema Zerdeçal, köri, …
Devamını oku »Fırında Milföylü Omlet Tarifi
Fırında Milföylü Omlet Malzemeleri: 4 adet hazır milföy hamuru 2 adet yumurta 1 adet kırmızı acı biber Tuz karabiber Fırında Milföylü Omlet Hazırlanışı: Milföy hamurlarını oda ısısında yumuşatın. İki tanesinin ortasını kalp şeklindeki kalıpla kesip çıkartın. 2 tam hamurun üzerine, 2 ortası boş kalp şeklindeki hamuru yapıştırın. Çift katlı hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 dereceye …
Devamını oku »Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı
Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı Malzemeler: 200 gram dana bonfile (ince bir şekilde açılmış) Yarım kabak (kibrit inceliğinde doğranmış) Yarım havuç (kibrit inceliğinde doğranmış) Yarım kapya biber (kibrit inceliğinde doğranmış) Taze kaşar (işaret parmağı şeklinde kesilmiş) Sos İçin: 1 çay kaşığı acı hardal 1 yemek kaşığı siyah havuç sirkesi 1 çay kaşığı oyster sos 1 yemek kaşığı soya sos 1 yemek …
Devamını oku »