Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 85)

Tarifler

3. Milas Zeytin Hasat Şenliği Kutlandı

zeytinyağlı yemek

Tane Tane Lezzet, Damla Damla Sağlık 3. Milas zeytin hasat şenliği etkinliklerle kutlandı. Zeytinyağının sofralardaki kullanımına dikkat çekmek ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yapılan yemek şovu konuklardan büyük ilgi gördü. Şefler, zeytin ve zeytinyağını kullanarak ülkelere özgü pişirme tekniklerini ve yemekleri tanıttı. Şenliğe Türkiye başta olmak üzere Azerbaycan, Hırvatistan ve Yunanistan’dan da katılım gösteren şefler, mahalleler arası zeytinyağlı yemek yarışmasında sunulan …

Devamını oku »

Soslu Tencere Kebabı

soslu tencere kababı

Soslu Tencere Kebabı 1 kilo Kuşbaşı Kuzu Eti 1 demet Dereotu 1 kase Yoğurt 2 diş Sarımsak 1 su bardağı Sıcak Su Yarım çorba kaşığı Domates Salçası Yarım çorba kaşığı Biber salçası 2 çorba kaşığı Tereyağ Tuz

Devamını oku »

Mandalina Şurubu Tarifi

mandalina şurubu

Mandalina Şurubu (4 Kişilik) Mandalina Şurubu Malzemeleri 2 kilo mandalina 2 adet portakal 3 bardak vanilyalı toz şeker ya da normal toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 ya da 2 adet karanfil tanesi Saklama Önerileri: Buzdolabında 2 ay Mandalina Şurubu Hazırlanışı Mandalina ve portakalları sıkın. Elde ettiğiniz portakal ve mandalina suyunu bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri, tarçını ve karanfilleri …

Devamını oku »

Limon Turşusu

Limon Turşusu

Limon Turşusu Limon Turşusu Malzemeler Dilediğiniz kadar limon Tane karabiber Kaya tuzu Defne yaprağı Saklama Önerileri: Buzdolabında 6 ay Limon Turşusu Hazırlanışı Limonları yıkayın. Kabuğunu iyice fırçalayın ve bir bezle kurulayın. Her bir limona bir ucunu koparmadan dört kesik atın ve aralarına bolca kaya tuzu doldurun. Önceden sterilize edilmiş kavanozlara mümkün olduğu kadar sıkı sıkı yerleştirin. Yerleştirme esnasında limonlar suyunu …

Devamını oku »

Limon Kreması

limon kreması

Limon Kreması (4 Kişilik) Limon Kreması İçin Malzemeler 4 adet limon 125 gram tereyağı 1,5 bardak toz şeker 4 adet yumurta Yarım vanilya çubuğu   Limon Kreması Hazırlanışı Limonların önce kabuğunu rendeleyin sonra sıkın. Bir tencerede su kaynatın. Ocağı kısın ve cam bir kabı suya temas etmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştirin. Vanilya çubuğunu kesme tahtasının üzerine yerleştirin ve bıçağın sırtıyla …

Devamını oku »

Kuru Domatesli Ekmek

kuru domatesli ekmek

Kuru Domatesli Ekmek (4 Kişilik) Kuru Domatesli Ekmek Malzemeler 8-10 adet kurutulmuş domates 2,5 bardak un 1 bardak ılık su 1 paket kuru maya / 10 gram 1 çorba kaşığı bal 2 çay kaşığı kaya tuzu 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 3-4 dal taze kekik ya da 1 tatlı kaşığı kuru kekik Kuru Domatesli Ekmek Hazırlanışı Ilık suya bal ve mayayı …

Devamını oku »

Havuç Reçeli

havuç reçeli

Havuç Reçeli Tarifi (4 – 6 Kişilik) Havuç Reçeli Malzemeler 1 kilo havuç 4 bardak toz şeker 5 bardak su 2 adet portakal 1 adet limon 1 çubuk tarçın 2 küçük gül kurusu 1 çay bardağı çiğ badem 1 çay bardağı tuzsuz antepfıstığı Saklama Önerileri: Teldolapta 6 ay Pastorize ederseniz teldolapta 1 yıl Açıldıktan sonra buzdolabında     Havuç Reçeli Hazırlanışı …

Devamını oku »

Lor Tatlısı

lor tatlısı

Lor Tatlısı (4 Kişilik) Lor Tatlısı Malzemeler: 300 gram kaşar loru 2 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya Un Üzeri İçin: Ceviz içi (yarımşar) Şerbeti İçin: 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker …

Devamını oku »

Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri

közlenmiş biber

Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri (4 Kişilik) Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri Malzemeler: 6-7 adet kapya biber 2 adet çarliston biber 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 kase lor peyniri     Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri Hazırlanışı: Biberleri yağlı kağıdın üzerine dizin. Fırında közleyin. Kabuklarını temizleyip iri şeritler halinde doğrayın. Kavanozun içine yerleştirip …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı

yesil-mercimekli ve erişteli siyez pilavı

Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı (4 Kişilik) Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı Malzemeler: 1,5 su bardağı Siyez bulguru 3 su bardağı et suyu 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı ev eriştesi Tuz, karabiber Kıyılmış maydanoz Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı  Hazırlanışı: Yeşil mercimekleri …

Devamını oku »
Deneme bonusu