Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 84)

Tarifler

Üzüm Yaprağında Dolma

Kardeş ülke Azerbaycan’a özgün yemeklerin olduğu Gardaş Sofrası etkinliğindeki yemekleri sayfalarımıza konuk ettik. Azerbaycan Yemekleri tariflerini Şef Ziya Şaxbazov Üzüm Yaprağında Dolma hazırladı. AZERBAYCAN YEMEKLERİ Gezginler tarafından belgelenmiş çeşit zenginliği, doğal malzemelerle ve değişik pişirme yöntemleriyle hazırlanan Azerbaycan yemekleri hakkında biraz olsun fikir sahibi olabilmek adına Azerbaycan mutfağına uğradık. Azeri mutfağının en önemli özelliği çeşit zenginliği ile doğal malzemelerden yapılan yemekler. Bütün …

Devamını oku »

Tarihten Süzülen Lezzetli Sentez: Paella

domestik diva

Tarihten Süzülen Lezzetli Sentez: Paella Deniz İspanya’nın en eski ve özel lezzetlerinden Paella’ya dair güzellikleri bizlerle paylaşıyor. İspanya mutfağının ilk akla gelen, en eski ve en özel yemeklerinden biridir hiç şüphesiz Paella… Bu özel yemek sipariş edildiğinde pişirilip, masanıza doğrudan pişirildiği tavada gelir. Bu derin olmayan, sağı solu yanmış görünen metal tava, masanıza geldiği anda oldukça sıcaktır çünkü gerçek bir …

Devamını oku »

Kahve ve Bitter Çikolatalı Tam Buğday Kurabiye

kurabiye

Kahve ve Bitter Çikolatalı Tam Buğday Kurabiye tarifini sağlığınızı düşünerek hazırladık. Yedikten sonra kan şekerinizle oynamayacak, hatta sizi daha enerjik ve mutlu hale getirecek kahveli kurabiyemi mutlaka denemelisiniz. Kahve ve Bitter Çikolatalı Tam Buğday Kurabiye Kahve severler için olmazsa olmazlardan biri genellikle yanında yer alacak lezzetli bir kurabiye ya da küçük bir parça iyi çikolatadır. Peki, bunların hepsinin bir arada …

Devamını oku »

Etin Hardalla Birleştiği Müthiş Lezzet…

et hardal

Etin hardalla birleştiği müthiş lezzetti sizler için hazırladık. İşte etin yüzyıllardan beri geri gelen lezzet serüveni… ETİN HARDALLA BİRLEŞTİĞİ MÜTHİŞ LEZZET… Ortada dayanılmaz bir lezzet, müthiş bir rayiha varsa iki olasılıktan söz edebiliriz: Birincisi o yemeğin içinde et olduğu, diğeri ise o işin içinde eti doğru kullanmayı bilen bir çift maharetli el olduğudur. Et yalnızsa şımarmak için hardal ister! Avlanarak …

Devamını oku »

Balkabağı Reçeli tarifi

Balkabağı Reçeli

Kışlık reçel olan balkabağı Reçeli tarifi, havuç reçeli tarifi ve turşu tariflerini Gizem Erman Soysaldı ile yemek stilisti ve şef Müşerref Kartaler’de alacağız. Bir kavanoz ile mutfağınızda, teldolaplarınızda yer açın! Oyuncu ve program yapımcısı Gizem Erman Soysaldı ile yemek stilisti ve şef Müşerref Kartaler’in birlikte hazırladıkları ‘bir kavanoz TELDOLAP’ yemek kitabı raflarda yerini almışken, dergimizin sayfalarını da süslemeye başlasın o zaman! Balkabağı …

Devamını oku »

Göceli Tarhanası Nasıl Yapılır?

Göceli tarhanası nasıl yapılır? Huriş’in kileri Benim ‘Göceli’ tarhanam… Göceli tarhanası nasıl yapılır? Göceli tarhanası, Eskişehir tarhanası, yani çekilmiş kırma buğdaydan yapılma bir tarhana. Her yörenin tarhanası kendine özgündür, güzeldir ama bu tarhana beni çocukluğuma götürür. Odun pazarı, rahmetli anneanneciğim, çocukluğum, beni şımartan akrabalarım, arkadaşlarım, yani çorbayı her kaşık salışımda işte anmadan geçemeyeceğim hatıralarım var… Şimdi bu anılarla harmanlanmış tarifi …

Devamını oku »

Fırında Soslu Kalça But

Fırında soslu kalça but Mutfakta sizi yormadan çok da vaktinizi almayacak bir menü ile küçük bir davet yemeği önerisi ile karşınızdayım. Tavuk butları fırında usul usul öyle güzel pişecek ki, tandır tadında bir et yemeğiniz olacak. Hele ki, Siyez bulgurunun kendine özgün damakta bıraktığı tütsü kokusuna gerçekten aşık olacaksınız… Fırında Soslu Kalça But (4 Kişilik) Fırında soslu kalça but  Malzemeler: …

Devamını oku »

Kıymalı Akıtma Tarifi

Kıymalı Akıtma Malzemeleri: 3 su bardağı un 3 su bardağı su 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Kızartmak için sıvı yağ Kıymalı karışım için: 500 gram orta yağlı kıyma Yarım demet maydanoz 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi   Kıymalı karışım için sıvı yağını ısıtıp …

Devamını oku »

Sosisli Börek Tarifi

Sosisli Börek Malzemeleri Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı tereyağı 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın sarısı (dışına sürmek için) Çörekotu 300 gram sosis Aldığı kadar un Sosisli Börek Hazırlanışı Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Merdane yardımıyla 30 cm çapında açın. Açtığınız yufkayı üçgen şeklinde …

Devamını oku »
Deneme bonusu