Dana Kuyruklu Zahterli Erişte (4 Kişilik) Dana Kuyruklu Zahterli Erişte Malzemeler 1 kilo kemikli dana kuyruğu 1 adet havuç 1 dal kereviz sapı 1 adet soğan 1 dal taze kekik 3 adet karanfil Dana Kuyruklu Zahterli Erişte İçin: 2 su bardağı ev eriştesi 1 dal taze zahter 2 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz Dana Kuyruklu Zahterli …
Devamını oku »Tarifler
Mıhlamalı Pide Tarifi
Mıhlamalı Pide (4 Kişilik) Mıhlamalı Pide Tarifi İçin Malzemeler: 1 adet yumurta Yarım kahve fincanı ılık süt Yarım paket instant maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2.5 su bardağı un İç Malzemesi İçin: 1 büyük kase rendelenmiş kolot peyniri Mıhlamalı Pide Tarifi Hazırlanışı: Hamur için; Unu, yumurtayı, mayayı, şekeri, tuzu, sütü derin bir kapta elinizle karıştırın, …
Devamını oku »Közlenmiş Patlıcanlı Peynir Salatası Tarifi
Türkiye’nin yeme içme sektörünün başarılı isimlerinden Muhittin Ülkü artık İstanbul’da. Yakınlarının ona seslendiği adıyla Muti, Kapadokya’dan döndü ve Kerim Kumla’nın sahibi olduğu Nişantaşı Blush Atiye’nin, yeni mutfağı ve konseptiyle işletmeciliğini üstlendi. Blush Atiye’nin yenilenen sade menüsünde yemekler, geleneksel mutfağın yapısı bozulmadan Muti dokunuşlarıyla yorumlanmış. Biz de bu özgün menüdeki kendi mutfaklarımızda hazırlayabileceğimiz yemeği sizlerle tanıştırmak istedik. Közlenmiş Patlıcanlı Peynir Salatası …
Devamını oku »Cevizli Biber Ezmesi Tarifi
Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden Cevizli Biber Ezmesi Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz. Cevizli Biber Ezmesi (4 Kişilik) Cevizli Biber Ezmesi Malzemeler: 15 adet kurutulmuş kırmızı biber 300 gram ceviz içi 2 dilim ekmek içi 1 yemek kaşığı ay çiçeği yağı 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin: 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı …
Devamını oku »Sac Oruğu Tarifi
Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden Sac Oruğu Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz. Sac Oruğu (4 Kişilik) Sac Oruğu Malzemeler: Sac Oruğu Dış Hamuru İçin: Yarım kilo ince köftelik bulgur 250 gram sinirsiz dövülmüş et (taze kesim olmalı) 1 tutam reyhan 1 tutam kimyon 1 tutam pul biber 1 çay kaşığı tuz Sac Oruğu İç Harcı İçin: 300 …
Devamını oku »İçli Köfte Tarifi
Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden İçli Köfte Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz. (6 – 8 Kişilik) İçli Köfte Malzemeler İçli Köfte Dış Hamuru İçin: 500 gram ince köftelik bulgur 250 gram sinirsiz dövülmüş et (taze kesim olmalı) 1 tutam reyhan 1 tutam kimyon 1 tutam pul biber 1 çay kaşığı tuz İç Harcı İçin: 500 gram kalın çekilmiş …
Devamını oku »Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı Tarifi (4 Kişilik) Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 4 adet ayva 2,5 çay bardağı toz şeker 2,5 çay bardağı su 2 adet çubuk tarçın 8 adet karanfil 1 adet limon Servis İçin: Kaymak, ceviz, Antep fıstığı Ayva Tatlısı Hazırlanışı Ayvaları soyduktan sonra ikiye bölerek ortasını kaşık ile alın. Geniş bir tencerenin dibine çekirdeğini aldığınız kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. …
Devamını oku »Patlıcan ve Lime Soslu Semizotu Salatası
Patlıcan ve Lime Soslu Semizotu Salatası (4 Kişilik) Patlıcan ve Lime Soslu Semizotu Salatası İçin Malzemeler 1 demet semizotu 1 adet patlıcan 1 adet lime 150 gram süzme yoğurt 5 – 10 gram haşhaş Tuz Patlıcan ve Lime Soslu Semizotu Salatası Hazırlanışı Semizotlarını iyice yıkayarak ayıklayın. Közlenen patlıcanın suyunu sıkıp iyice süzdükten sonra süzme yoğurt ve lime suyu ile karıştırın. …
Devamını oku »Fırında Tavuk ve İç Pilav
Fırında Tavuk ve İç Pilav (4 Kişilik) Fırında Tavuk ve İç Pilav İçin Malzemeler Tavuk İçin: 1 adet bütün iri tavuk 3 adet defne yaprağı 2 tutam biberiye 3 yemek kaşığı hardal 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 100 gram tereyağı 2 yemek kaşığı zerdeçal Karabiber Tuz İç Pilav İçin Malzemeler 4 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı pirinç …
Devamını oku »Balkabağı Çorbası Tarifi
Balkabağı Çorbası Tarifi’nin tüm detayları burada… Balkabağı Çorbası İçin Malzemeler (4 Kişilik) 350 gram balkabağı 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy patates 1 su bardağı tavuk suyu 5 su bardağı su 3 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Muskat cevizi Balkabağı Çorbası Hazırlanışı Balkabaklarını soyup, dinlendirin. Patates ve soğanı da soyup dinlendirdikten sonra birlikte tepsiye dizin ve yaklaşık …
Devamını oku »