Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden Cevizli Biber Ezmesi Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz. Cevizli Biber Ezmesi (4 Kişilik) Cevizli Biber Ezmesi Malzemeler: 15 adet kurutulmuş kırmızı biber 300 gram ceviz içi 2 dilim ekmek içi 1 yemek kaşığı ay çiçeği yağı 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin: 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı …
Devamını oku »Tarifler
Sac Oruğu Tarifi
Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden Sac Oruğu Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz. Sac Oruğu (4 Kişilik) Sac Oruğu Malzemeler: Sac Oruğu Dış Hamuru İçin: Yarım kilo ince köftelik bulgur 250 gram sinirsiz dövülmüş et (taze kesim olmalı) 1 tutam reyhan 1 tutam kimyon 1 tutam pul biber 1 çay kaşığı tuz Sac Oruğu İç Harcı İçin: 300 …
Devamını oku »İçli Köfte Tarifi
Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden İçli Köfte Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz. (6 – 8 Kişilik) İçli Köfte Malzemeler İçli Köfte Dış Hamuru İçin: 500 gram ince köftelik bulgur 250 gram sinirsiz dövülmüş et (taze kesim olmalı) 1 tutam reyhan 1 tutam kimyon 1 tutam pul biber 1 çay kaşığı tuz İç Harcı İçin: 500 gram kalın çekilmiş …
Devamını oku »Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı Tarifi (4 Kişilik) Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 4 adet ayva 2,5 çay bardağı toz şeker 2,5 çay bardağı su 2 adet çubuk tarçın 8 adet karanfil 1 adet limon Servis İçin: Kaymak, ceviz, Antep fıstığı Ayva Tatlısı Hazırlanışı Ayvaları soyduktan sonra ikiye bölerek ortasını kaşık ile alın. Geniş bir tencerenin dibine çekirdeğini aldığınız kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. …
Devamını oku »Patlıcan ve Lime Soslu Semizotu Salatası
Patlıcan ve Lime Soslu Semizotu Salatası (4 Kişilik) Patlıcan ve Lime Soslu Semizotu Salatası İçin Malzemeler 1 demet semizotu 1 adet patlıcan 1 adet lime 150 gram süzme yoğurt 5 – 10 gram haşhaş Tuz Patlıcan ve Lime Soslu Semizotu Salatası Hazırlanışı Semizotlarını iyice yıkayarak ayıklayın. Közlenen patlıcanın suyunu sıkıp iyice süzdükten sonra süzme yoğurt ve lime suyu ile karıştırın. …
Devamını oku »Fırında Tavuk ve İç Pilav
Fırında Tavuk ve İç Pilav (4 Kişilik) Fırında Tavuk ve İç Pilav İçin Malzemeler Tavuk İçin: 1 adet bütün iri tavuk 3 adet defne yaprağı 2 tutam biberiye 3 yemek kaşığı hardal 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 100 gram tereyağı 2 yemek kaşığı zerdeçal Karabiber Tuz İç Pilav İçin Malzemeler 4 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı pirinç …
Devamını oku »Balkabağı Çorbası Tarifi
Balkabağı Çorbası Tarifi’nin tüm detayları burada… Balkabağı Çorbası İçin Malzemeler (4 Kişilik) 350 gram balkabağı 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy patates 1 su bardağı tavuk suyu 5 su bardağı su 3 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Muskat cevizi Balkabağı Çorbası Hazırlanışı Balkabaklarını soyup, dinlendirin. Patates ve soğanı da soyup dinlendirdikten sonra birlikte tepsiye dizin ve yaklaşık …
Devamını oku »Kış Aylarında Kilo Almayın!
Kış Aylarında Kilo Almayın Diyetisyen & Yaşam Koçu Gizem Şeber, neden soğuk havalar iştah açıyor, kışı kilo almadan geçirmek için 5 kolay püf nokta, doğal iştah kesiciler, evde hareket etmenin yolları ve iştah kesen kış çorbası tarifi ile sağlıklı beslenmenin yollarını açıklıyor… Zamanın çoğunu evde genelde televizyon başında veya film izleyerek ve “ne atıştırsak acaba?” diye düşünerek geçirdiğimiz bu soğuk …
Devamını oku »3. Milas Zeytin Hasat Şenliği Kutlandı
Tane Tane Lezzet, Damla Damla Sağlık 3. Milas zeytin hasat şenliği etkinliklerle kutlandı. Zeytinyağının sofralardaki kullanımına dikkat çekmek ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yapılan yemek şovu konuklardan büyük ilgi gördü. Şefler, zeytin ve zeytinyağını kullanarak ülkelere özgü pişirme tekniklerini ve yemekleri tanıttı. Şenliğe Türkiye başta olmak üzere Azerbaycan, Hırvatistan ve Yunanistan’dan da katılım gösteren şefler, mahalleler arası zeytinyağlı yemek yarışmasında sunulan …
Devamını oku »Soslu Tencere Kebabı
Soslu Tencere Kebabı 1 kilo Kuşbaşı Kuzu Eti 1 demet Dereotu 1 kase Yoğurt 2 diş Sarımsak 1 su bardağı Sıcak Su Yarım çorba kaşığı Domates Salçası Yarım çorba kaşığı Biber salçası 2 çorba kaşığı Tereyağ Tuz
Devamını oku »