Palamut Köftesi (4 Kişilik) Palamut Köftesi İçin Malzemeler 1 adet orta boy temizlenmiş palamut (derisiz ve kılçıksız) 1 adet kırmızı soğan 1 adet kapya biber 2 adet köy biberi 1,5 su bardağı fincanı galeta unu Yarım çay bardağı un 1 çay kaşığı sebze çeşni 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta Tuz, karabiber Kızartmak için sıvı yağ Dip Sosu İçin; …
Devamını oku »Tarifler
Kışlık Şifalı Karışım
Limon, zencefil, tarçın ve balı farklı şekillerde karıştırarak kış boyunca sık sık kullanırız. Bunların dışında aslında duymaya pek alışkın olmadığımız gıdalarla tanışmanın vakti geldi. Yaban turpu! Yaban turpuyla hazırlanan şifalı tarif hafızayı üçlendirmeden kilo yakımına, yorgunluktan ağrılara kadar pek çok şikayetin giderilmesinde yardımcı rolü üstleniyor. Sağlığımızı korumak ve hastalıklara savaş açmak söz konusu olunca, doğa sınırsız kaynaklarını bize cömertçe sunuyor. …
Devamını oku »İçinizi Isıtan Sağlıklı Kış Çayları
Öksürükten strese bulantıdan alerjiye… Havaların soğuması ile birlikte dumanı üzerinde tüten sıcak bir çikolataya kim “hayır” diyebilir ya da mis gibi kokan tarçınlı elma çayına… Hem içinizi ısıtan hem de sağlığınızı koruyan bu içecekler kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ancak bu içeceklerin sağlığınıza zarar vermemesi için miktarlarına ve yapılışına mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde bu içecekler size faydadan …
Devamını oku »Arnavut Biberinde Mücver
Arnavut Biberinde Mücver (4 Kişilik) Arnavut Biberinde Mücver İçin Malzemeler: 8-10 adet 2 renk Arnavut biberi 1 adet yeşil kabak 1 adet havuç Çeyrek demet dereotu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 adet yumurta Yeterli miktarda un 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni Tuz, karabiber Kızartmak için sıvı yağ Arnavut Biberinde Mücver Hazırlanışı: Kabak, havuç, dereotu, kabartma tozu, yumurta, un ve …
Devamını oku »Balkabaklı Ravioli Tarifi
Kadir Şef’in Aralık çalışmaları adeta ders niteliğinde. Bu çalışmalara bakıp iyi bir şefin yada mutfakseverin sanatında nasıl olması gerektiği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Tam olarak anlatmak istediğimiz; her alandan alınmış, birbirinden bağımsız ve zamansız farklı tarif skalaları… Dünya mutfağından, yöresele, deniz ürününden tatlıya kadar düşünülmüş kozmopolit seçkilerin tadını çıkarmanız dileğiyle… Balkabaklı Ravioli (4 Kişilik) Balkabaklı Ravioli İçin Malzemeler: Ravioli Hamuru …
Devamını oku »Kıymalı ve Pirinçli Enginar
Kıymalı ve Pirinçli Enginar (4 Kişilik) Kıymalı ve Pirinçli Enginar Malzemeler: 4 adet enginar 200 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı pirinç 3 adet arpacık soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, karabiber 3-4 yaprak taze fesleğen Kıymalı ve Pirinçli Enginar Hazırlanışı: Temizlenmiş enginarları tencereye aktarın. Üzerine zeytinyağının yarısını, 2 bardak su, yarım limonun suyunu ekleyin. 20 dakika kadar haşlamaya …
Devamını oku »Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Tarifi
Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek (4 Kişilik) Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek İçin Malzemeler: 2 adet hazır yufka 300 gram kıyma 2 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 adet domates 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık Tuz Kızartmak için sıvı yağ Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Hazırlanışı: Böreğin iç malzemesi için; Biberleri temizleyip çok …
Devamını oku »Dana Kuyruklu Zahterli Erişte
Dana Kuyruklu Zahterli Erişte (4 Kişilik) Dana Kuyruklu Zahterli Erişte Malzemeler 1 kilo kemikli dana kuyruğu 1 adet havuç 1 dal kereviz sapı 1 adet soğan 1 dal taze kekik 3 adet karanfil Dana Kuyruklu Zahterli Erişte İçin: 2 su bardağı ev eriştesi 1 dal taze zahter 2 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz Dana Kuyruklu Zahterli …
Devamını oku »Mıhlamalı Pide Tarifi
Mıhlamalı Pide (4 Kişilik) Mıhlamalı Pide Tarifi İçin Malzemeler: 1 adet yumurta Yarım kahve fincanı ılık süt Yarım paket instant maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2.5 su bardağı un İç Malzemesi İçin: 1 büyük kase rendelenmiş kolot peyniri Mıhlamalı Pide Tarifi Hazırlanışı: Hamur için; Unu, yumurtayı, mayayı, şekeri, tuzu, sütü derin bir kapta elinizle karıştırın, …
Devamını oku »Közlenmiş Patlıcanlı Peynir Salatası Tarifi
Türkiye’nin yeme içme sektörünün başarılı isimlerinden Muhittin Ülkü artık İstanbul’da. Yakınlarının ona seslendiği adıyla Muti, Kapadokya’dan döndü ve Kerim Kumla’nın sahibi olduğu Nişantaşı Blush Atiye’nin, yeni mutfağı ve konseptiyle işletmeciliğini üstlendi. Blush Atiye’nin yenilenen sade menüsünde yemekler, geleneksel mutfağın yapısı bozulmadan Muti dokunuşlarıyla yorumlanmış. Biz de bu özgün menüdeki kendi mutfaklarımızda hazırlayabileceğimiz yemeği sizlerle tanıştırmak istedik. Közlenmiş Patlıcanlı Peynir Salatası …
Devamını oku »