Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 83)

Tarifler

Dolmalık Fıstıklı ve Cevizli Kuru Domates Kavurma

dolmalık fıstıklı ve cevizli kuru domates kavurma

Dolmalık Fıstıklı ve Cevizli Kuru Domates Kavurma (4 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 15 Dakika Malzemeler: 1 kase kuru domates ( 100 gram ) 1 kase ceviz içi ( 100 gram) Yarım su bardağı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz, karabiber   Dolmalık Fıstıklı ve Cevizli Kuru Domates Kavurma Hazırlanışı Kuru domatesleri akan suyun altında güzelce …

Devamını oku »

Beyaz Peynirli Haydari Tarifi

beyaz peynirli haydari

Beyaz Peynirli Haydari (4 – 6 Kişilik) Hazırlanma Süresi : 10 Dakika Malzemeler : 500 gram süzme yoğurt 200 gram tam yağlı beyaz peynir 3 diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı Tuz, kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri İçin : Çeri domates Taze soğan Beyaz Peynirli Haydari Hazırlanışı: 1 tatlı kaşığı kuru naneyi, …

Devamını oku »

Şekerbura Tarifi

şeker bura

Şekerbura (6-8 Kişilik) Malzemeler: 2 adet yumurta 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı kaymak 250 gram margarin 1 kilo un 1 tutam kuru maya Tuz 500 gram fındık içi 500 gram toz şeker 1 paket vanilya Şekerbura Hazırlanışı: Yumurta, süt, kaymak, margarin, tuz, mayayı derin bir kapta karıştırın. Azar azar kontrollü olarak un ilave ederek orta sertlikte bir hamur …

Devamını oku »

Şorgoğal Tarifi

şorgoğal

Şorgoğal Tarifi (6-8 Kişilik)   Şorgoğal İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1.5 kilo un 30 gram kuru maya 500 ml. süt 100 gram tereyağı 6 adet yumurta sarısı 3 yemek kaşığı toz şeker Tuz İç Harcı İçin: Birer çay kaşığı anason, kimyon, tarçın, karabiber 2 çay kaşığı zerdeçal 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Üzeri İçin: Haşhaş 1 adet yumurta sarısı Şorgoğal Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Mangal Salatası

Mangal Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet patlıcan 4 adet domates 4 adet sivri biber 3 diş sarımsak 2 adet kuru soğan Tuz Zeytinyağı Mangal Salatası Hazırlanışı: Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. İnce doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. ince doğradığınız sarımsakları ilave edin. Kabuklarını soyup küçük doğradığınız domates ve doğranmış biberleri ilave edip tavada pişirin. Son olarak közleyip çatalla ezdiğiniz …

Devamını oku »

Tavuk ve Balık Bükmesi

Tavuk veya balık bükmesi… (4 Kişilik) Tavuk ve Balık Bükmesi İçin Malzemeler: Tavuk beyaz eti Balık fileto (isteğe bağlı) 2 kuru soğan 100 gram ceviz içi 50 gram çekirdeksiz kızılcık kurusu 50 gram kuru üzüm Tuz karabiber Tavuk ve Balık Bükmesi Hazırlanışı: Soğanları ince kıyın. Ceviz içini iyice ezin. Üzüm ve kızılcık kurusunu küçük doğrayıp soğan ve ceviz ile harmanlayın. …

Devamını oku »

Azerbaycan Mutfağından Kükü…

azerbeycan yemekleri kükü

Azerbaycan mutfağından Kükü…   Kükü (4 Kişilik) Malzemeler: 1 bağ ıspanak 1 bağ taze kişniş 1 bağ dereotu 3-4 dal maydanoz 1 bağ taze soğan 1-2 dal taze nane 2 adet kuru soğan 2-3 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı tereyağı 5 adet yumurta Sumak, tuz, karabiber Servis için yoğurt Azerbaycan mutfağından Kükü Hazırlanışı: Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. …

Devamını oku »

Balık Levengisi Tarifi

balık levengisi

Azebaycan Gardaş  Mutfağından Balık Levengisi Tarifi (4 Kişilik) Malzemeler: Büyük bir mevsim balığı (sazan, somon ya da palamut) 2 yemek kaşığı erik salçası Ceviz içi 2 yemek kaşığı nar ekşisi 100 gram kişmiş (çekirdeksiz üzüm) 50 gram kuru erik Tuz, karabiber Hazırlanışı: Erik salçası, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırıp sosunu hazırlayın. İyice temizlenen balığı bu sosa bulayın. Ceviz içini …

Devamını oku »

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası

tavuk suyuna sebzeli çorba

TAVUK SUYUNA SEBZE ÇORBASI Tenceremde 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağında, 1 yemeklik soğanı ve 1 diş sarımsağı çevirip üzerine 1 litre su ekledim. İçine 1 adet havuç, 1 adet patates, 1 adet küçük kereviz ile tavuğun göğüs etinden avuç içi büyüklüğünde bir parça ilave ettim. Sebzelerimi ve tavuğumu pişene kadar haşladım. Tavuğumu tencereden alıp sebzeleri rondodan geçirdim. İçine 1 kahve …

Devamını oku »

Trabzon Hurmalı Kek

Neden mevsimine uygun beslenmemiz gerektiğini anlatan bir yazı okudum. Yazının bir bölümünde şöyle bir bilgi veriliyor: “Mesela kereviz, toprağın altında yetiştiği için kışın dondurucu soğuğuna bile direnip var olabilir. Yapısında kış soğuğuna direnmesini sağlayan vitaminler, mineraller barındırır. Kışın kereviz yediğimizde biz de bu vitaminleri alır ve soğuğa karşı dirençli oluruz.” Bu durum tabi ki bütün kış sebzeleri için geçerli ama …

Devamını oku »
Deneme bonusu