Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 82)

Tarifler

Fırında Tahinli Patates

Fırında Tahinli Patates Malzemeler: 1 kilo patates 1 adet büyük boy soğan 2 adet yumurta 1 kahve fincanı tahin 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kahve fincanı süt 1 çay kaşığı karbonat 1 kase kıyılmış ot karışımı (maydanoz, nane, dereotu) 4 yemek kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber Fırında Tahinli Patates Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyip geniş bir kaba alın. Soğanı …

Devamını oku »

Balık Kokoreç

Balık Kokoreç Malzemeler: 3 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak, ezilmiş 1 adet salçalık kırmızı biber 1 adet çarliston biber 3 adet domates Tuz, kekik, pul biber, karabiber, sebze çeşni 700-800 gr levrek veya minekop Yarım demet maydanoz Balık Kokoreç Hazırlanışı: Domateslerin kabuğunu soyun, çekirdeklerini temizledikten sonra da küp küp doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz soğanı …

Devamını oku »

Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Malzemeler: 1 kilo taze barbunya içi 1 su bardağı zeytinyağı 2-3 adet tarçın çubuğu 5-6 diş sarımsak 1 adet büyük boy soğan 4 adet domates 1 çay bardağı domates püresi (hazır satılanlardan) 1 kahve fincanı kuşüzümü 2 adet havuç 1 adet et bulyon Tuz Hazırlanışı: Orta boy bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatın. Barbunyaları ekleyin. 15 dakika haşlayın. Suyunu …

Devamını oku »

Limonlu Patates Salatası Yatağında Çıtır Somon Balığı

Malzemeler:  180 gram somon 10 gram parmesan peyniri 2 çorba kaşığı limon suyu 20 gram taze soğan 10 gram kapari 25 gram tereyağı 40 gram kiraz domates 3 adet kuru domates 1 adet patates Tuz Karabiber 1 diş sarımsak 3 yaparak fesleğen 2.5 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı:  1 adet patatesi soyun ve haşlayın. Patatesleri çatal  yardımı ile taneli kalacak şekilde …

Devamını oku »

Mozzarella ve Domates Şenliği Tarifi

  Malzemeler: Mozzarella Kiraz domates Fesleğen Akdeniz yeşillkleri Zeytin ezmesi Baget ekmek Balsamik sirke Zeytinyağı Pesto Sosu İçin: Fesleğen yaprakları Dolmalık fıstık Sarımsak Parmesan peyniri Zeytinyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı: Pesto sosu için; Fesleğen yapraklarını, dolmalık fıstıkları, sarımsağı ve peyniri blendırdan geçirin. Blender çalışırken yavaş yavaş zeytinyağını ilave edin. Tuz ve    karabiberle tatlandırın. Baget ekmeği ince şekilde yatay olarak kesin, zeytinyağı, …

Devamını oku »

Toksin Arındıran Domates Karpuz Sorbe

Malzemeler: 1.5 su bardağı taze sıkılmış çekirdeksiz domates suyu, ¼ iri karpuz 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı bal Hazırlanışı: Karpuzun çekirdeklerini ayırın ve küp küp  doğrayın. Tüm malzemeleri blenderdan geçirin.Buzlukta dondurun. Soğuk servis yapın.

Devamını oku »

Çeçil Peynirli Patlıcan Salatası Tarifi

Malzemeler: 5 adet patlıcan 3-4 adet domates 2-3 adet kapya biber 1 baş sarımsak Zeytinyağı 1 tutam tel peyniri Hazırlanışı: Patlıcan ve kapya biberlerini çatalla birkaç yerinden delikler açtıktan sonra odun ateşinin üzerine yerleştirin.Sarımsağı enine ikiye kesip bütün olarak odun ateşinin üzerine yerleştirin.Sebzeler közlendikten sonra elinizin dayanabildiği kadar sıcaklıkta patlıcanların kabuğunu soyun ve çekirdeklerini de bir güzel temizleyin. Biberlerin de …

Devamını oku »

Levrek Beyti

  Levrek Beyti Tarifi Malzemeler: 400-450 gram levrek 2 dilim bayat ekmek 1 kahve fincanı sıvı yağ Tuz, pul biber, kekik, toz karabiber 1 adet orta boy salçalık kırmızı biber 2-3 dal taze soğan Yarım demet maydanoz 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: Ekmeklerin kenarlarını kesin, içini çıkartıp ıslattın ve suyunu iyice sıkın. Temizlenmiş levrek etini çukur bir kaba alın. Ekmek …

Devamını oku »

Tahinli Patates Püresi

Tahinli Patates Püresi Malzemeler: 1 kilo patates 1 çay bardağı tahin 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı tane hardal ezmesi Tuz Top Köfteler İçin: 300 gram orta yağlı kıyma 1 adet küçük boy soğan 1 çay kaşığı kimyon Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 tatlı kaşığı domates salçası 4 adet orta boy domates 1 dal taze kekik 2 çorba kaşığı zeytinyağı …

Devamını oku »

Marine Patlıcan- Patlıcanlı Gnocchi- Dana Lokumları Üçlemesi Tarifi

Dana Lokumları Üçlemesi Malzemeleri: 1 adet patlıcan 1 adet patates 1 çay bardağı un 1 adet yumurta Tuz 200 gram dilimlenmiş dana bonfilesi Rendelenmiş parmesan peyniri Hazırlanışı: Patlıcanı yıkayıp kurulayın, birkaç yerinden kürdanla deldikten sonra közleyin. Patatesin kabuğunu soyun ve tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzdüğünüz patatesleri çukur bir kaba alın. Püre haline gelene dek ezin. Soğuyunca unu, yumurtayı ekleyin. Yoğurup …

Devamını oku »