Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 82)

Tarifler

Havuç Reçeli

havuç reçeli

Havuç Reçeli Tarifi (4 – 6 Kişilik) Havuç Reçeli Malzemeler 1 kilo havuç 4 bardak toz şeker 5 bardak su 2 adet portakal 1 adet limon 1 çubuk tarçın 2 küçük gül kurusu 1 çay bardağı çiğ badem 1 çay bardağı tuzsuz antepfıstığı Saklama Önerileri: Teldolapta 6 ay Pastorize ederseniz teldolapta 1 yıl Açıldıktan sonra buzdolabında     Havuç Reçeli Hazırlanışı …

Devamını oku »

Lor Tatlısı

lor tatlısı

Lor Tatlısı (4 Kişilik) Lor Tatlısı Malzemeler: 300 gram kaşar loru 2 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya Un Üzeri İçin: Ceviz içi (yarımşar) Şerbeti İçin: 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker …

Devamını oku »

Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri

közlenmiş biber

Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri (4 Kişilik) Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri Malzemeler: 6-7 adet kapya biber 2 adet çarliston biber 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 kase lor peyniri     Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri Hazırlanışı: Biberleri yağlı kağıdın üzerine dizin. Fırında közleyin. Kabuklarını temizleyip iri şeritler halinde doğrayın. Kavanozun içine yerleştirip …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı

yesil-mercimekli ve erişteli siyez pilavı

Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı (4 Kişilik) Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı Malzemeler: 1,5 su bardağı Siyez bulguru 3 su bardağı et suyu 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı ev eriştesi Tuz, karabiber Kıyılmış maydanoz Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı  Hazırlanışı: Yeşil mercimekleri …

Devamını oku »

Pirinçli Patlıcan

pirinçli patlıcan

Pirinçli Patlıcan (4 Kişilik) Pirinçli Patlıcan Malzemeler: 3 adet patlıcan 2 adet rendelenmiş domates 1 çay bardağı pirinç 2 diş sarımsak Tuz, kırmızı toz biber Kızartmak için sıvı yağ Salçalı Su İçin: 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı sıcak su Karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı   Pirinçli Patlıcan Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyduktan sonra üç eşit parçaya kesin. Her parçanın içini …

Devamını oku »

Hellimli Açma Börek

Hellimli Açma Börek İçin Malzemeler: Hamur için : 3 su bardağı un (tepeleme) 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta Tuz 1 su bardağı ılık su İç malzemesi için: 1 küçük kase rendelenmiş taze kaşar peyniri 2-3 dilim hellim peyniri (küp kesilmiş) 2 çorba kaşığı rendelenmiş beyazpeynir 1 adet yumurta (4-6 Kişilik) Hellimli Açma Börek Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için elenmiş …

Devamını oku »

Kulakaşı Çorbası Tarifi

kulakaşı çorbası

Kulakaşı Çorbası Tarifi   Kulakaşı Çorbası Tarifi Kulakaşı çorbası için; 5 su bardağı mantı suyunu, bir tencereye alın. 2 su bardağı kadar şehriye ilave edin ve az tereyağı ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kulakaşı suyuna şehriye çorbanız da hazır. Servis ederken, üzerine mantı için hazırladığınız tereyağlı sostan ilave ederek tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun…

Devamını oku »

Zerdeçallı Çerkez Tavuğu

Zerdeçallı Çerkez Tavuğu (6 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 30 Dakika Malzemeler: 500 gram tavuk göğüs eti 1 adet soğan 1 adet havuç 2 diş karanfil 4-5 dal maydanoz Tarator Sos İçin: 4 dilim bayat ekmek içi 3 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Sucuklu Humus

sucuklu humus

Sucuklu Humus (4 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 35 Dakika Malzemeler: 1,5 bardak nohut Yarım bardak tahin Yarım bardak zeytinyağı Yarım halka sucuk 4-5 diş sarımsak 3 çay kaşığı kırmızı biber 3 adet limon Sucukları pişirmek için 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı Sucuklu Humus Hazırlanışı Nohudu ayıklayıp akşamdan ıslatın. İyice haşlayıp ve kabuklarını alın. Nohudu ister robottan çekin ister havanda dövün. …

Devamını oku »

Mavi Haşhaşlı Panço

mavi haşhaşlı panço

Mavi Haşhaşlı Panço (6 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 20 Dakika Malzemeler: 1 adet patates 1 adet havuç 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak Tuz Kızartma yapmak için sıvı yağ     Mavi Haşhaşlı Panço Hazırlanışı: İlk olarak patates ve havucu yıkayıp soyun. Soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. …

Devamını oku »
Deneme bonusu