Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 81)

Tarifler

Otlu Sandviç Ekmeği Tarifi

Otlu Sandviç Ekmeği Malzemeleri: 1 paket Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı 1 paket Yuva 5 gram Instant Kuru Maya 1 su bardağı + 1 çay bardağı ılık su 1 küçük kase kavrulmuş ebegümeci veya radika 1 küçük kase rendelenmiş tulum peyniri Közlenmiş patlıcan, kabak, kırmızı salçalık ya da dolmalık biber. Otlu Sandviç Ekmeği Hazırlanışı: Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek …

Devamını oku »

Ege Lokumu

Ege Lokumu (4 Kişilik) Ege Lokumu İçin Malzemeler: 1000 gram levrek eti İç Malzemesi İçin: 1 kilo soğan 700-800 gram levrek eti 1 kutu mantar 3-4 diş sarımsak 1 paket dolmalık fıstık Tuz, karabiber, pul biber, kekik Zeytinyağı Rendelenmiş kaşar peyniri Sosu İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 5-6 adet mantar 1 adet salçalık kırmızı biber 1 litre krema Zerdeçal, köri, …

Devamını oku »

Fırında Milföylü Omlet Tarifi

Fırında Milföylü Omlet Malzemeleri: 4 adet hazır milföy hamuru 2 adet yumurta 1 adet kırmızı acı biber Tuz karabiber Fırında Milföylü Omlet Hazırlanışı: Milföy hamurlarını oda ısısında yumuşatın. İki tanesinin ortasını kalp şeklindeki kalıpla kesip çıkartın. 2 tam hamurun üzerine, 2 ortası boş kalp şeklindeki hamuru yapıştırın. Çift katlı hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 dereceye …

Devamını oku »

Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı

Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı Malzemeler: 200 gram dana bonfile (ince bir şekilde açılmış) Yarım kabak (kibrit inceliğinde doğranmış) Yarım havuç (kibrit inceliğinde doğranmış) Yarım kapya biber (kibrit inceliğinde doğranmış) Taze kaşar (işaret parmağı şeklinde kesilmiş) Sos İçin: 1 çay kaşığı acı hardal 1 yemek kaşığı siyah havuç sirkesi 1 çay kaşığı oyster sos 1 yemek kaşığı soya sos 1 yemek …

Devamını oku »

Simit Melemeni Tarifi

Simit Melemeni Malzemeleri: 1 adet sokak simidi 1 adet büyük boy domates 2 adet sivri biber 5 dal maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurta 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri Simit Melemeni Hazırlanışı: Domatesi zar şeklinde doğrayın, biberleri kıyın. Maydanozu da kıyın. Doğradığınız sebzeleri, zeytinyağını ve peyniri harmanlayın. Simidi dilimleyip ısıya dayanıklı kaplara yan …

Devamını oku »

Bulgurlu Yaprak Sarması

Bulgurlu Yaprak Sarması Malzemeleri: İÇİNDEKİLER                                 ÖLÇÜ                               GRAM Asma Yaprağı                                ……                                      150-200 Duru Pilavlık Bulgur                  2 Su bardağı                         300 Su                                                   4 Su Bardağı                          800 Nane                                              1 Yemek Kaşığı                       1,5 Karabiber                                     1 Tatlı Kaşığı                            2 Pul biber                                       2 Tatlı Kaşığı                           4 Zeytin Yağı                                   ½ Su Bardağı                         100 Salça                                             2 Yemek Kaşığı                        20 Tuz                                                2 …

Devamını oku »

Peynirli ve Otlu Omlet Tarifi

  Malzemeler: 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı beyaz peynir Birkaç dal maydanoz, dereotu ve roka karışımı Yarım çay bardağı süt veya 1 çorba kaşığı kaymak 1 çay kaşığı kadar tereyağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Karabiber Hazırlanışı: Yeşillikleri ince kıyın. Yumurtaları bir kaba kırın, üzerine sütü, elinizle ufaladığınız beyaz peyniri ve kıyılmış yeşillikleri ilave edin. İyice çırpıp tüm malzemenin birbirine …

Devamını oku »

Patlıcan Kaponata Yatağında Kuzu Bonfile

Malzemeler: 170 gram kuzu bonfile 1 adet patlıcan 1 adet domates 1 diş sarımsak 3 yaprak fesleğen Yarım kuru soğan 1 adet defne yaprağı 1 adet yeşil elma Tuz, karabiber Kekik Hazırlanışı: Patlıcan, domates, elma ve soğanı soyup küp doğrayın.Zeytinyağı ile soğanları kavurun. 1 diş sarımsağı ince doğrayarak tencereye ilave edin. Patlıcan ve elmaları ekleyin. Diriliği yok olmadan domatesleri de …

Devamını oku »

Şekersiz Mürdüm Eriği Hoşafı Tarifi

Malzemeler: 6 adet mürdüm eriği Yarım litre su 2 yemek kaşığı bal Hazılanışı: 6 adet mürdüm eriğini yıkayıp çekirdeklerini çıkardım ve ikiye ayırdım. Yarım litre suda 7-8 dakikakadar pişirdim. Ilınınca içine 2 yemek kaşığı bal ekledim ve ağzı kapalı kavanoz ile buzdolabına kaldırdım.

Devamını oku »

Peru Mutfağından Levrek Ceviche Tarifi

Malzemeler: 15 gram levrek Çeyrek ananas Çeyrek avokado Yarım kırmızı soğan 5 dal taze kişniş Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım sarı dolmalık biber Yarım yeşil dolmalık biber 1 çay kaşı lime limon rendesi 4 adet küçük boy çeri domates 3 dal taze soğan Sos İçin: Yarım çay bardağı zeytinyağı Damak tadına göre deniz tuzu yoksa normal tuzda olur 1 çay …

Devamını oku »