Bu sene yılbaşı sofranızda mini gurmelerinize de yer açın, çünkü onlar için iki güzel tarifim var. Birçok çocuk bal kabağı yemiyor biliyorum, o yüzden bol çeşnili bir bal kabağı köftesi yaptım, eminim çok sevecekler. Diğeri ise tam bir sevinç kaynağı. Hem tatlı hem muzlu, hem de şekersiz bir puding. Yılbaşı gecesi biraz tatlı yemek hangi çocuğun hoşuna gitmez ki? Sağlık, …
Devamını oku »Tarifler
Şekersiz Muzlu Puding Tarifi
Bu sene yılbaşı sofranızda mini gurmelerinize de yer açın, çünkü onlar için iki güzel tarifim var. Birçok çocuk bal kabağı yemiyor biliyorum, o yüzden bol çeşnili bir bal kabağı köftesi yaptım, eminim çok sevecekler. Diğeri ise tam bir sevinç kaynağı. Hem tatlı hem muzlu, hem de şekersiz bir puding. Yılbaşı gecesi biraz tatlı yemek hangi çocuğun hoşuna gitmez ki? Sağlık, …
Devamını oku »Etli Patates Böreği Tarifi
Etli Patates Böreği 500 gram yağsız dana kıyması 4 adet patates 2 çorba kaşığı süt 2 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz 4 çorba kaşığı çiçekyağı 3 çorba kaşığı un 2 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı sirke Soğan Sivribiber Kekik Tuz Karabiber Süt Tatlısı 4 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba …
Devamını oku »Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye Tarifi
Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye (4-6 Kişilik) Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye Malzemeler: 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 125 gram toz şeker 1 adet yumurta 300 – 350 gram un 50 ml. krema Yarım çorba kaşığı toz tarçın 1 tatlı kaşığı toz zencefil ve zerdeçal karışımı 1 çay kaşığı kakule 5 gram karbonat Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye Hazırlanışı: 1. Aşama: Oda ısısındaki …
Devamını oku »Lahman Çorba Tarifi
Lahman Çorba (4 Kişilik) Lahman Çorba İçin Malzemeler Hamuru İçin: 1 adet yumurta 75 gram tuz Ilık su Alabildiği kadar un İç malzemesi için; 1-2 adet orta boy patates 1-2 adet orta boy soğan 1-2 adet orta boy domates 1-2 adet kapya kırmızı biber 250 gram kuşbaşı dana eti 1-2 adet havuç 1 adet göbek kıvırcığın üçte biri 3-4 adet …
Devamını oku »Ceviz Ezmesi Tarifi
Ceviz Ezmesi (4 Kişilik) Ceviz Ezmesi Malzemeler: 500 gram irmik 500 gram ceviz içi Yarım su bardağı su 1 kahve fincanı süt 500 gram toz şeker Ceviz Ezmesi Hazırlanışı: Ceviz içini ince kıyım robottan geçin. İrmikle beraber karıştırın, ılık suyun içine şeker ilave edip, eriyince irmikle cevizi karıştırın, iyice yoğurun. Bir tepsiye pudra şekeri serpin ve karışımı bu tepsiye yayın. …
Devamını oku »Palamut Köftesi Tarifi
Palamut Köftesi (4 Kişilik) Palamut Köftesi İçin Malzemeler 1 adet orta boy temizlenmiş palamut (derisiz ve kılçıksız) 1 adet kırmızı soğan 1 adet kapya biber 2 adet köy biberi 1,5 su bardağı fincanı galeta unu Yarım çay bardağı un 1 çay kaşığı sebze çeşni 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta Tuz, karabiber Kızartmak için sıvı yağ Dip Sosu İçin; …
Devamını oku »Kışlık Şifalı Karışım
Limon, zencefil, tarçın ve balı farklı şekillerde karıştırarak kış boyunca sık sık kullanırız. Bunların dışında aslında duymaya pek alışkın olmadığımız gıdalarla tanışmanın vakti geldi. Yaban turpu! Yaban turpuyla hazırlanan şifalı tarif hafızayı üçlendirmeden kilo yakımına, yorgunluktan ağrılara kadar pek çok şikayetin giderilmesinde yardımcı rolü üstleniyor. Sağlığımızı korumak ve hastalıklara savaş açmak söz konusu olunca, doğa sınırsız kaynaklarını bize cömertçe sunuyor. …
Devamını oku »İçinizi Isıtan Sağlıklı Kış Çayları
Öksürükten strese bulantıdan alerjiye… Havaların soğuması ile birlikte dumanı üzerinde tüten sıcak bir çikolataya kim “hayır” diyebilir ya da mis gibi kokan tarçınlı elma çayına… Hem içinizi ısıtan hem de sağlığınızı koruyan bu içecekler kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ancak bu içeceklerin sağlığınıza zarar vermemesi için miktarlarına ve yapılışına mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde bu içecekler size faydadan …
Devamını oku »Arnavut Biberinde Mücver
Arnavut Biberinde Mücver (4 Kişilik) Arnavut Biberinde Mücver İçin Malzemeler: 8-10 adet 2 renk Arnavut biberi 1 adet yeşil kabak 1 adet havuç Çeyrek demet dereotu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 adet yumurta Yeterli miktarda un 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni Tuz, karabiber Kızartmak için sıvı yağ Arnavut Biberinde Mücver Hazırlanışı: Kabak, havuç, dereotu, kabartma tozu, yumurta, un ve …
Devamını oku »