Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 78)

Tarifler

Kulakaşı Çorbası Tarifi

kulakaşı çorbası

Kulakaşı Çorbası Tarifi   Kulakaşı Çorbası Tarifi Kulakaşı çorbası için; 5 su bardağı mantı suyunu, bir tencereye alın. 2 su bardağı kadar şehriye ilave edin ve az tereyağı ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kulakaşı suyuna şehriye çorbanız da hazır. Servis ederken, üzerine mantı için hazırladığınız tereyağlı sostan ilave ederek tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun…

Devamını oku »

Zerdeçallı Çerkez Tavuğu

Zerdeçallı Çerkez Tavuğu (6 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 30 Dakika Malzemeler: 500 gram tavuk göğüs eti 1 adet soğan 1 adet havuç 2 diş karanfil 4-5 dal maydanoz Tarator Sos İçin: 4 dilim bayat ekmek içi 3 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Sucuklu Humus

sucuklu humus

Sucuklu Humus (4 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 35 Dakika Malzemeler: 1,5 bardak nohut Yarım bardak tahin Yarım bardak zeytinyağı Yarım halka sucuk 4-5 diş sarımsak 3 çay kaşığı kırmızı biber 3 adet limon Sucukları pişirmek için 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı Sucuklu Humus Hazırlanışı Nohudu ayıklayıp akşamdan ıslatın. İyice haşlayıp ve kabuklarını alın. Nohudu ister robottan çekin ister havanda dövün. …

Devamını oku »

Mavi Haşhaşlı Panço

mavi haşhaşlı panço

Mavi Haşhaşlı Panço (6 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 20 Dakika Malzemeler: 1 adet patates 1 adet havuç 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak Tuz Kızartma yapmak için sıvı yağ     Mavi Haşhaşlı Panço Hazırlanışı: İlk olarak patates ve havucu yıkayıp soyun. Soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. …

Devamını oku »

Dolmalık Fıstıklı ve Cevizli Kuru Domates Kavurma

dolmalık fıstıklı ve cevizli kuru domates kavurma

Dolmalık Fıstıklı ve Cevizli Kuru Domates Kavurma (4 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 15 Dakika Malzemeler: 1 kase kuru domates ( 100 gram ) 1 kase ceviz içi ( 100 gram) Yarım su bardağı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz, karabiber   Dolmalık Fıstıklı ve Cevizli Kuru Domates Kavurma Hazırlanışı Kuru domatesleri akan suyun altında güzelce …

Devamını oku »

Beyaz Peynirli Haydari Tarifi

beyaz peynirli haydari

Beyaz Peynirli Haydari (4 – 6 Kişilik) Hazırlanma Süresi : 10 Dakika Malzemeler : 500 gram süzme yoğurt 200 gram tam yağlı beyaz peynir 3 diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı Tuz, kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri İçin : Çeri domates Taze soğan Beyaz Peynirli Haydari Hazırlanışı: 1 tatlı kaşığı kuru naneyi, …

Devamını oku »

Şekerbura Tarifi

şeker bura

Şekerbura (6-8 Kişilik) Malzemeler: 2 adet yumurta 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı kaymak 250 gram margarin 1 kilo un 1 tutam kuru maya Tuz 500 gram fındık içi 500 gram toz şeker 1 paket vanilya Şekerbura Hazırlanışı: Yumurta, süt, kaymak, margarin, tuz, mayayı derin bir kapta karıştırın. Azar azar kontrollü olarak un ilave ederek orta sertlikte bir hamur …

Devamını oku »

Şorgoğal Tarifi

şorgoğal

Şorgoğal Tarifi (6-8 Kişilik)   Şorgoğal İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1.5 kilo un 30 gram kuru maya 500 ml. süt 100 gram tereyağı 6 adet yumurta sarısı 3 yemek kaşığı toz şeker Tuz İç Harcı İçin: Birer çay kaşığı anason, kimyon, tarçın, karabiber 2 çay kaşığı zerdeçal 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Üzeri İçin: Haşhaş 1 adet yumurta sarısı Şorgoğal Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Mangal Salatası

Mangal Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet patlıcan 4 adet domates 4 adet sivri biber 3 diş sarımsak 2 adet kuru soğan Tuz Zeytinyağı Mangal Salatası Hazırlanışı: Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. İnce doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. ince doğradığınız sarımsakları ilave edin. Kabuklarını soyup küçük doğradığınız domates ve doğranmış biberleri ilave edip tavada pişirin. Son olarak közleyip çatalla ezdiğiniz …

Devamını oku »

Tavuk ve Balık Bükmesi

Tavuk veya balık bükmesi… (4 Kişilik) Tavuk ve Balık Bükmesi İçin Malzemeler: Tavuk beyaz eti Balık fileto (isteğe bağlı) 2 kuru soğan 100 gram ceviz içi 50 gram çekirdeksiz kızılcık kurusu 50 gram kuru üzüm Tuz karabiber Tavuk ve Balık Bükmesi Hazırlanışı: Soğanları ince kıyın. Ceviz içini iyice ezin. Üzüm ve kızılcık kurusunu küçük doğrayıp soğan ve ceviz ile harmanlayın. …

Devamını oku »