Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 74)

Tarifler

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide (4 Kişilik) Kıymalı Pide İçin Malzemeler 2.5 ( 5/2 ) su bardağı su 1 tatlı kaşığı toz şeker 750 gram un 1 tatlı kaşığı yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz Kıymalı Harcı İçin: 2 adet biber 300 gram kıyma 1 adet kuru soğan Kararında karabiber, tuz Kıymalı Pide Hazırlanışı Geniş bir kaba tuz, toz şeker ve unu koyun. …

Devamını oku »

Kestane Çorbası

Hayali bol bir yeni yıl Kış gelince aklımıza gelen en güzel şeylerden biridir kestane. Ancak ocakta veya fırında yaptığınız kestaneyi yemeyen mini gurmeniz var ise buyurun size çorbası ve şekersiz muffini. Çünkü kestane mini gurmenizin artan enerji ihtiyacını karşılamak için harika bir karbonhidrat kaynağı olmasının yanında potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum gibi mineraller ile B1, B2 ve C …

Devamını oku »

Ayvalı Tart Tarifi

Ayvalı Tart

Ayvalı Tart (4 – 6 Kişilik) Ayvalı Tart İçin Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 2 su bardağı un Yarım su bardağı pudra şekeri 100 gram tuzsuz tereyağı, küp küp doğranmış ve soğutulmuş 2 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı kakule Bir tutam tuz Dolgu İçin: 2 adet büyük boy ayva Yarım çay bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker 1 adet …

Devamını oku »

Fırında Yer Elması ve Gremolata

Fırında Yer Elması ve Gremolata (4 Kişilik) Fırında Yer Elması ve Gremolata İçin Malzemeler: Yarım kilo yer elması 2 diş sarımsak 1 avuç maydanoz 1 adet limonun kabuğu 3 kaşık zeytinyağı 1 çay kaşığı sarımsak tozu Üzeri için eski kaşar Tuz, karabiber Fırında Yer Elması ve Gremolata Hazırlanışı: Yer elmalarının kabuklarını soymadan iyice yıkayın ve topraklarından arındığından emin olun. Yer elmalarının büyüklükleri …

Devamını oku »

Karamelize Brüksel Lahanası

Karamelize Brüksel Lahanası (4 Kişilik) Karamelize Brüksel Lahanası İçin Malzemeler: 1 kilo brüksel lahanası 1 adet limon 1 adet Meksika biberi 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı nar ekşisi Tuz, karabiber Karamelize Brüksel Lahanası Hazırlanışı: Brüksel lahanalarının baş kısımlarını kesin, dış yapraklarını soyup yapraklardan sağlam olanları ayırın. Temizleyip yıkadığınız Brüksel lahanalarını ortadan ikiye bölün. Geniş bir …

Devamını oku »

Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

Kış sebzeleri ile pratik tarifler… Nedense çoğumuz kış sebzelerine, yaz sebzelerine kıyasla daha mesafeli duruyoruz. Sanırım bu yüzden asıl yaz sebzesi olan patlıcan, kabak, dolmalık biberler seralarda kışın da yetiştirilip yıl boyunca emrimize amadeler artık. Yaz ortasında serada yetişmiş karnabahar ya da kereviz arayanı hiç duymadım. Bu yazımda sizinle paylaşacağım tariflerde göreceksiniz ki, kış sebzeleri ile de hem pratik hem …

Devamını oku »

Dut Çullaması

Dut Çullaması (4 Kişilik) Dut Çullaması İçi Malzemeler: 150 gram kuru dut 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı tereyağı Arzuya göre bal Dut Çullaması Hazırlanışı: Dutları 15 dakika sıcak suda bekletin, süzdükten sonra tavada tereyağı ile soteleyin, üzerine çırpılmış yumurta, isteğe bağlı bal ilave ederek soteleyin. Şef: Kadir Bayrak

Devamını oku »

Avokadolu Bruşetta

Avokadolu Bruşetta (4 Kişilik) Avokadolu Bruşetta İçin Malzemeler: 2 Adet avokado 1 diş sarımsak 1 küçük mor soğan Zeytinyağı Tuz, karabiber Tam buğday ekmeği Avokadolu Bruşetta Hazırlanışı: Avokadoları temizleyin, çekirdeğini çıkardıktan sonra püre haline getirin. Mor soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp harcınıza ekleyin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. Ekmeği porsiyonluk dilimleyip hazırladığınız harçtan üzerlerine sürün. Şef: Kadir Bayrak

Devamını oku »

Fasulye Şekerlemesi

Fasulye Şekerlemesi (4 – 6 Kişilik) Fasulye Şekerlemesi İçin Malzemeler: 2 su bardağı şeker fasulye 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı toz badem 150 gram tuzsuz tereyağı 3 adet yumurta 1 çay kaşığı Karbonat Yarım çay kaşığı kabartma tozu 100 gram bitter çikolata 1,5 çorba kaşığı krema 2 çorba kaşığı irmik Fasulye Şekerlemesi Hazırlanışı: Kuru fasulyeleri 1 gün …

Devamını oku »

Tatar Böreği Tarifi

tatar böreği

2017’ye farklı lezzetlerle ‘merhaba’ demek istiyorsanız Kadir Şef’in reçeteleri tam size göre… Her zaman ki gibi yeni, farklı ve ilgi çekici… Tatar Böreği (4 Kişilik) Tatar Böreği İçin Malzemeler: 1 kilo un 3 adet yumurta Alabildiği kadar ılık su İri yemeklik tuz Sosu İçin: 250 gram orta yağlı dana kıyma 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber 1 …

Devamını oku »
Deneme bonusu