Çilekli Fit Crumble (4 Kişilik) Malzemeler: 750 gram çilek 1,5 yemek kaşığı pirinç unu 1 çorba kaşığı limon suyu 4 çorba kaşığı esmer şeker (veya Hindistan cevizi şekeri) 1 çay bardağı yulaf Yarım çay bardağı badem unu (veya çekilmiş badem içi) 2 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı (veya tereyağı) Çilekli Fit Crumble Hazırlanışı: Çilekleri …
Devamını oku »Tarifler
Çilekli Charlotte Pasta
Çilekli Charlotte Pasta Doğanın binbir rengi olmadan bahar, bahar olur muydu hiç? Önce çiçeğe bürünen meyve ağaçları, sonra pazar tezgahlarını süsleyen gökkuşağının her renginden meyveler olmasa neyleyim baharı. Bahar meyvelerinin en zariflerinden çilek, mis kokusu ve narin tadıyla bu ay sizler için hazırladığım tariflerin baş kahramanı. Kaçamağı bol iki görkemli tatlının yanı sıra iki de fit tarif paylaşıyorum sizlerle. (8 …
Devamını oku »Baharın gözde meyvesi: Çilek
Baharın gözde meyvesi: Çilek Doğanın binbir rengi olmadan bahar, bahar olur muydu hiç? Önce çiçeğe bürünen meyve ağaçları, sonra pazar tezgahlarını süsleyen gökkuşağının her renginden meyveler olmasa neyleyim baharı. Bahar meyvelerinin en zariflerinden çilek, mis kokusu ve narin tadıyla bu ay sizler için hazırladığım tariflerin baş kahramanı. Kaçamağı bol iki görkemli tatlının yanı sıra iki de fit tarif paylaşıyorum sizlerle. …
Devamını oku »Unutulmayan çocukluk anıları ve damakta iz bırakan yemeklerimiz
Unutulmayan çocukluk anıları ve damakta iz bırakan yemeklerimiz Çocukken, okullar tatil olunca yaz tatillerimi ailemle birlikte Eskişehir Odunpazarı’nda geçirirdim. Dün gibi hatırlıyorum aile büyüklerinin kendi elleriyle hazırladığı birbirinden nefis yemekleri. Hele ki büyük annemi mutfakta izlemeyi pek severdim. İzlerken en çok da aklımda kalan yeşil mercimekli mantı yemeğiydi. Geçmişten günümüze kadar tadından ödün vermediğim mercimekli mantının tarifini paylaşmaktan gurur duyuyorum. …
Devamını oku »Salata sosu olmazsa salata olmaz!
Salata sosu olmazsa salata olmaz! Salata zengin, lezzetli, hafif bir vitamin ve mineral deposu. Sebzeler, meyveler, tahıllar, yemişler ve baharatla harmanlanan salatanın, her zaman, her sofrada yeri var. Ve salatayı salata yapan biraz da sosu; o olmazsa salata zaten salata olmaz. “Salatanın tuzunu cimri, zeytinyağını da cömert koyacak; bir deli de karıştıracak!” Salata hemen hemen her yeme-içme kültürünün bir parçası …
Devamını oku »Nohut unu ile glütensiz kek
Nohut unu ile glütensiz kek Glütensiz beslenme tarzıma mısır unundan sonra nohut unu ile pişirdiğim yemekler de yerini aldı. Bunlardan bir tanesi de hem mısır unu hem nohut ile karıştırarak yaptığım keklerden, çilekli kek oldu. Tam da mevsimiyken çilekleri değerlendirmek gerek dedim ve keki çileğin kendine özgün hoş aromasıyla buluşturdum. Benim gibi glütensiz beslenmek zorunda olanlar veya tercihini glütensiz ürünlerden …
Devamını oku »Bezeli Kremalı Tatlı
Bezeli Kremalı Tatlı (4 Kişilik) Malzemeler: 10 adet hazır beze 200 ml. krema 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 küçük kase orman meyvesi 1 kahve fincanı iri çekilmiş badem içi Hazırlanışı: Kremayı rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte yoğun bir kıvam alana dek çırpın. Hazır bezeleri hafifçe kırıp servis tabağına aktarın. Üzerine limon aromalı kremayı, orman meyvesi ve badem kırıklarını …
Devamını oku »Antep Fıstıklı Dondurma
Antep Fıstıklı Dondurma (4 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 150 gram toz şeker 400 ml. krema 1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı içi Hazırlanışı: Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Akının üzerini streç bir folyo ile örtün ve buzdolabına kaldırın. 15 dakika soğuyana kadar bekletin. Oda ısısındaki yumurta sarısına şekerin yarısını ekleyin ve mikserin yüksek devri ile iyice …
Devamını oku »Top Çörek
Top Çörek (4 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt 100 gram eritilmiş margarin 1 çay bardağı toz şeker 3 çay kaşığı kuru maya 1 adet yumurta 2,5 – 3 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı badem içi Ayrıca: 50 gram eritilmiş margarin 1 tatlı kaşığı tarçın 1 kahve fincanı esmer toz şeker Hazırlanışı: …
Devamını oku »Tarçınlı ve Cevizli Örgü Çörek
Tarçınlı ve Cevizli Örgü Çörek Havaların ısınmasıyla birlikte misafirlerinizi açık havada ya da balkonda ağırlama vakti geldi. Çayın veya kahvenin yanına yakışacak bu tatlı lezzetleri bahar ve yaz menüsüne ekleyebilirsiniz. (6 Kişilik) Malzemeler: Yarım paket yaş maya 1-1,5 su bardağı ılık su 500 gram un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker İç Malzemesi İçin: 1 …
Devamını oku »