Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler İçecek Tarifleri

Limonata

by Yemek Zevki Editör
16 Temmuz 2017
in İçecek Tarifleri, Tarifler
488 5
0
Limonata
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bayram Kahvaltısı

Her bayramın kahvaltısı ayrı bir heyecandır. Küçükler büyüklerin ziyaretine gider, küçükler büyür ve büyüklerinden öğrendiklerini, geleneğin izini sürerek günümüzde yaşatmak ister. Ben de öyle bir dönemin hayalini yaşadım ve torunlarım olsaydı, anne ve babalarıyla birlikte bana yani büyükanneleri İnci’ye bayram kahvaltısına ziyarete gelselerdi, onlara neler yapardım dedim ve kolları sıvadım. Hayali bile çok güzel!..

Limonata

(10-12 Servis İçin)

 

Malzemeler

8 adet büyük boy limon

2 adet yeşil limon (veya normal limon)

2 su bardağı toz şeker

10 su bardağı su

7-8 dal taze nane

Hazırlanışı

Limonların beyaz kısımlarını almadan kabuklarını rendeleyin. Daha sonra limonların suyunu sıkın.

Rendelediğiniz limon kabuklarını, limon suyunu, şekeri ve yıkayıp süzdüğünüz nane yapraklarını geniş bir kaba alın. Arada bir karıştırıp oda ısısında 1 saat kadar bekletin.

2 bardak suyu ayrı bir tencerede kaynatın.

Kaynayan suyu beklettiğiniz limonlu karışımın üzerine dökün ve içindeki  şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Kalan suyu da ekleyin.

Limonatayı ince bir süzgeç ya da tülbent yardımı ile suyunu süzün.

Buzdolabında soğutup soğuk soğuk servis yapın.

Tags: beslenmebörek tarifleriÇilekli LimonataDiyetiçecek tariflerikahvaltıkurban bayramılimonataTarifler
Previous Post

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım

Next Post

Cevizli ve Elmalı Çörek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Cevizli ve Elmalı Çörek

Cevizli ve Elmalı Çörek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki