Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 61)

Tarifler

Kaya Koruğu Salatası

Kayakoruğu Salatası

İş’in Mutfağı Fatih KAYA Executive Şef   Gastronomi Merkezi’nin mutfağında birçok farklı çalışmalara imza atmaya devam eden Eğitmen Şefimiz Fatih Kaya, mevsim yeşilliklerini, meyveleri ve sebzelerini baz aldığı sağlıklı reçeteleriyle, yaza hazırlık için reçete alternatifleri arayanlara “bu tarifler tam benlik” dedirtiyor.   Kaya Koruğu Salatası (2 Kişilik)   Malzemeler 100 gram kaya koruğu 1 adet kapya (közlenmiş) biber 50 gram …

Devamını oku »

Antep Fıstıklı Satır Köfte

Antep Fıstıklı Satır Köfte

Antep Fıstıklı Satır Köfte (4 Kişilik)   Malzemeler: 500 gram dana satır kıyma 1 adet soğan 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı galeta unu 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kimyon Küçük bir kase tuzsuz Antep Fıstığı Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Bir kaba rendelediğiniz soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları koyarak köfteyi yoğurun. Üzerine Antep fıstığı da ilave edip …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması (4 Kişilik)   Malzemeler: 1 çay bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı pilavlık bulgur 2 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 12-15 adet kurutulmuş domates 1 adet kapya biber Arzuya göre 100 gram kavurma 1 su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kasesi kurutulmuş evelik Yarım yemek kaşığı domates salçası 2 …

Devamını oku »

Çikolatalı Mousse

Çikolatalı Mousse tarifi

Çikolatalı Mousse  (4 Kişilik)   Malzemeler: 1 ml. sıvı krema 500 ml. süt 200 gram toz şeker 1 adet yumurtanın sarısı 1 adet vanilya çubuğu 300 gram bitter kuvertür çikolata   Hazırlanışı: 800 ml. kremayı, sütü ve şekeri ocağa koyun, kuvertürü ilave edin. Kuvertür eridiğinde kalan 200 ml. krema ile yumurtayı ayrı bir yerde karıştırıp sıcak karışımdan ufak ufak ilave …

Devamını oku »

Meyveli Parfe

Meyveli Parfe

Kadir BAYRAK Executive Şef    Kadir Şefin menüsünde yine ‘yok’ yok… Tarif fihristlerinde kolay kolay denk gelemeyeceğiniz bu reçeteleri hem hazırlarken hem de deneyimlerken farkını hissedecek, keyfini doyasıya yaşayacaksınız…     Meyveli Parfe (4 – 6 Kişilik)   Malzemeler: 1 ml. sıvı krema 500 ml. süt 200 gram toz şeker 1 paket vanilya 150 gram toz kremşanti 2 adet kivi …

Devamını oku »

Hayatta herşey mi özen, sabır ve vakit ister?

Hayatta herşey mi özen, sabır, vakit ister?

Hayatta herşey mi özen, sabır, vakit ister? Evet, hayatta herşey böyle şeyler ister maalesef. Hep aynı! Hayattaki herşey bizde olmayan ne varsa ister arkadaşlar. Bizde olan şeyleri de değiştirmemizi ya da üzerine birşeyler ekleyerek yenilememizi ister ayrıca. Bilgisayar programı ya da telefon uygulaması gibi düşünün. Ara sıra bilgisayarınız ya da telefonunuz “Bilmem ne programının yeni sürümü mevcut, yüklemek için bilmem …

Devamını oku »

Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası (12 Adet)   Fırın Isısı: 190 Derece   Malzemeler 360 gram un 120 gram yoğurt 150 ml. süt 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş) 1 tatlı kaşığı tuz 5 gram kuru aktif maya 1 çay kaşığı kabartma tozu İçi İçin: Yeteri Kadar Peynir (erimeyen) Maydanoz ve kıyma harcı Üzeri İçin: Yumurta sarısı Krema  Hazırlanışı Tüm hamur malzemesini tahta …

Devamını oku »

Otlu Çörek

Otlu Çörek

Otlu Çörek (8 Kişilik) Fırın Isısı: 200 Derece   Otlu Çörek İçin Malzemeler 520 gram ekmeklik un 300 ml. süt 10 gram kuru maya 1 adet 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş) 2 yemek kaşığı keten tohumu 1 tatlı kaşığı tuz 12 yaprak pazı (orta damarı alınmış) 1 demet maydanoz (kıyılmış) Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Kavılca Unlu Ekmek

Kavılca Unlu Ekmek

Kavılca Unlu Ekmek (1 Adet) Fırın Isısı: 240 Derece   Malzemeler 600 gram kavlıca unu 450 ml. su 250 ml. likit miya (Biga Başlangıç hamuru karışımı) 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı su Biga İçin: 300 ml. su 150 gram kavlıca unu 2 gram kuru aktif maya Başlangıç Hamuru İçin: 70 ml su 70 gram un 14 gram kuru …

Devamını oku »

Renkli Spaghetti

Renkli Spaghetti

Renkli Spaghetti (4 Kişilik) Malzemeler 420 gram ekmeklik un 80 gram ince irmik (Semolina) 4 adet yumurta 120 gram ıspanak püresi 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı Unla irmiği karıştırın. Bir kapta yumurtaları çırpıp, içine ıspanak püresini ekleyin. Tuzunu atıp una azar azar ekleyerek, bir spatulayla karıştırın. Hamur eklenen sebzenin su durumuna göre hala nemliyse biraz daha un ekleyip elinizle 10 …

Devamını oku »
Deneme bonusu