Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Sıcak yaz günlerine serin yemekler

by Yemek Zevki Editör
03 Ağustos 2017
in Çorba Tarifleri, Tarifler
458 35
0
 Soğuk Mısır Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Sıcak yaz günlerine serin yemekler

Sıcak yaz günlerinde sanırım hepimizin canı soğuk yiyecekler çekiyor. Karpuz peynir ikilisi yaz aylarında milli yemeğimiz olsa da biraz daha uzaklardan gelen dünya yemekleri esintili alternatifler arayanlar için bu ayki tariflerim…

 

 Soğuk Mısır Çorbası

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

4 koçan mısır

7-8 adet karabiber tanesi

1 adet orta boy soğan

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Servis İçin:

Kırmızı soğan

Acı yeşil biber

Kiraz domates

Salatalık

Maydanoz

 Soğuk Mısır Çorbası

Hazırlanışı:

Mısırları keskin bir bıçak yardımı ile boylamasına keserek tanelerini ayırın.

Mısır koçanlarını, 10 su bardağı suyu, karabiber tanelerini ve tuzu geniş bir tencereye aktarın. Koçanları 30 dakika haşlayın.

Koçanları ve karabiberleri kaynayan suyun içinden alın. Kaynayan suyun içine önceden ayırdığınız mısır tanelerini ekleyin. 20 dakika haşlayın.

Mısır taneleri yumuşadığında blenderda ezdikten sonra tel süzgeçten geçirerek pütürsüz hale getirin.

Kırmızı soğanı, acı yeşil biberi, salatalığı, kiraz domatesleri ve maydanozu çok ince doğrayın ve çorba ile birlikte servis edin.

Tags: beslenmeçorba tarifiSağlıksıcak havaSoğuk Tatlıyaz
Previous Post

Hamilelikte abur cubur yiyen annenin çocuğu depresif olur

Next Post

Antrkotlu Soğuk Noodle

Yemek Zevki Editör

Next Post
Antrkotlu Soğuk Noodle

Antrkotlu Soğuk Noodle

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki