Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Antrkotlu Soğuk Noodle
Antrkotlu Soğuk Noodle

Antrkotlu Soğuk Noodle

Antrkotlu Soğuk Noodle

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

4 dilim antrkot

1 paket Çin tipi makarna (noodle)

3-4 diş sarımsak

1 parça zencefil

3 çorba kaşığı zeytinyağı

2 adet salatalık

2 adet orta boy havuç

7-8 adet taze soğan

1 adet mor soğan

2 tatlı kaşığı susam

4-5 çorba kaşığı teriyaki sosu

Tuz, karabiber, acı kırmızı biber

 Antrkotlu Soğuk Noodle

Hazırlanışı:

Makarnayı kaynar suda 5 dakika haşlayın.

Antrkotları tuzlayıp karabiber serptikten sonra döküm demir bir tavada arzu ettiğiniz kıvamda kızartın.

Ayrı bir tavada, 3 çorba kaşığı zeytinyağında, ince doğranmış sarımsakları ve zencefili kavurun.

Teriyaki sosunu ve haşlayıp süzdüğünüz makarnaları ekleyerek 2-3 dakika çevirin.

Havuçları ve salatalıkları jülyen, mor soğanı ve taze soğanları incecik doğrayın.

Noodleları sebzelerle karıştırın ve etler ile birlikte servis edin.

En son susam serpin.

Tavsiye

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir