Vanilyalı Rooibos Çay Güney Afrika kökenli Rooibos çayının en önemli özelliği antioksidan bakımından zengin olması. Siyah çay ya da yeşil çay gibi kafein de içermiyor. Genelde aromalı meyve kurularıyla, kakao, vanilya, tarçın vb. tatlarla hazırlanıyor. Vanilyalı Rooibos Çay İçin Malzemeler 2 çay kaşığı (tepeleme) Roobois çay 2 çay kaşığı portakal kabuğu 1 adet çubuk vanilya Vanilyalı Rooibos Çay Hazırlanışı Çubuk …
Devamını oku »Tarifler
Mandalinalı Yer Elması
Mandalinalı Yer Elması 2 Kişilik Mandalinalı Yer Elması Mandalinalı Yer Elması Malzemeler: Yarım kilo yer elması 2 adet soğan 5-6 adet mandalina (2 adet portakal da olur) 1 adet limon 2-3 adet havuç 4-5 adet kurutulmuş domates 100 ml. sıcak su Tuz Mandalinalı Yer Elması Hazırlanışı: Yer elmalarını soyacak yardımıyla soyun ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Kabuğunu soyduğunuz soğanları küp …
Devamını oku »Izgara Levrek Fileto
Izgara Levrek Fileto (1 Kişilik) Izgara Levrek Fileto Malzemeler 400 gram levrek fileto 1 çay kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yeterince tuz Izgara Levrek Fileto Hazırlanışı Fileto haline getirdiğiniz levrekleri zeytinyağı ve limon suyundan oluşan sosun içerisinde 5 dakika yatırın. Izgarada veya ızgara yoksa tavada, balığın derili tarafını 4 dakika, ön yüzünü ise 3 dakika olmak kaydıyla kısık …
Devamını oku »Levrek Buğulama
Levrek Buğulama Levrek Buğulama Malzemeler 300 gram levrek fileto 3 adet domates rendesi Yarım kuru soğan 1 diş sarımsak 30 gram mantar 1 adet defne yaprağı 30 gram tereyağı 1 yemek kaşığı krema Yarım limon 2 adet sivri biber (jülyen doğranmış) Yeterince tuz Yeterince karabiber Yeterince pul biber Yeterince kimyon Yeterince maydonoz Levrek Buğulama Hazırlanışı Soğanı, sarmısağı, mantarı ve sivri …
Devamını oku »Kremalı ve Tavuk Etli Yemek
Kremalı ve Tavuk Etli Yemek 4 Kişilik Kremalı ve Tavuk Etli Yemek Kremalı ve Tavuk Etli Yemek İçin Malzemeler: 1,5 litre su 300 gram tavuk eti 1 su bardağı taze bezelye içi 1 adet kapya biber 1 adet havuç 1 adet soğan 100 ml. krema 200 gram brokoli 6-7 adet arpacık soğan 1 dal kereviz sapı Tuz 1 çay kaşığı tane …
Devamını oku »Mantarlı Güveç
Mantarlı Güveç 4 Kişilik Mantarlı Güveç Mantarlı Güveç İçin Malzemeler: 400 gram tavuk eti 2 adet patates 1 çay bardağı bezelye içi 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet kapya biber 3 diş sarımsak 400 gram mantar 200 gram brokoli Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı sıcak su Tuz 1 tatlı …
Devamını oku »Etli Güveç
Etli Güveç 4 Kişilik Etli Güveç Etli Güveç İçin Malzemeler: 500 gram dana eti 1 adet büyük boy patlıcan 1 adet kabak 3 adet sivri biber 1 adet dolmalık renkli biber 300 gram taze fasulye 2 adet patates 3 adet soğan 5-6 adet kurutulmuş domates 2 adet orta boy domates Tuz, karabiber Etli Güveç Sosu İçin: 1 yemek kaşığı biber salçası …
Devamını oku »Kurutulmuş Domatesli Sulu Köfte
Kurutulmuş Domatesli Sulu Köfte 4 Kişilik Kurutulmuş Domatesli Sulu Köfte Kurutulmuş Domatesli Sulu Köfte İçin Malzemeler: 500 gram orta yağlı kıyma 2 adet soğan Tuz, kimyon, kırmızı toz biber 2 dal kıyılmış maydanoz 2 dal kıyılmış nane 2 dal kıyılmış dereotu 1 adet havuç 1 adet küçük boy patates 1 yemek kaşığı biber salçası 7-8 adet kurutulmuş domates 1 kahve fincanı …
Devamını oku »Tavuk Etli ve Brokolili Yemek
Mutfağımdan anne eli değmiş, anne usulü sulu yemekleri eksik etmemeye çalışıyorum. Bazen çok fazla malzemeyi karıştırmadan, oldukça sade ve lezzetli yemekler yapılabilir… Tavuk Etli ve Brokolili Yemek (4 Kişilik) Tavuk Etli ve Brokolili Yemek İçin Malzemeler: 1 adet soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 400-500 gram tavuk göğüs eti 1 adet küçük boy kapya biber 1 adet büyük boy patates …
Devamını oku »Krem Peynirli Profiterol
Krem Peynirli Profiterol 6 Kişilik Krem Peynirli Profiterol Krem Peynirli Profiterol Malzemeler: 1 su bardağı su 1 su bardağı un 75 gram tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 4 adet yumurta Kreması İçin: 100 gram krem peynir 100 gram labne peyniri 50 ml. krema Krem Peynirli Profiterol Hazırlanışı: Tencereye suyu aktarın. Tuzu, şekeri ve tereyağı ekleyin. Orta …
Devamını oku »