Pideli Köfte Kebap (2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet bayat pide 1 su bardağı kaynar et suyu (bulyonla da yapılabilir) Misket Köfteler İçin: 400 gram dana kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 2 dilim kuru ekmek içi Tuz, karabiber, kimyon 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yoğurtlu Sos İçin: 200 gram Teksüt …
Devamını oku »Tarifler
Naneli Ayran
Naneli Ayran Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik) Naneli Ayran Malzemeler: 1 litre Teksüt Ayran 4 dal taze nane Hazırlanışı: Teksüt Ayranı çukur ve derin bir kaba alın. Naneyi ekleyin. Blender ile ezdikten sonra buz parçaları ilave edilmiş servis bardaklarına aktarın. Hemen servis yapın.
Devamını oku »Portakallı ve Teksüt Süzme Peynirli Salata
Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet domates 3-4 yaprak marul 1-2 yaprak lolo rosso marul 1 adet portakal 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi 2-3 adet Çengelköy salatalığı 200 gram Teksüt Süzme Peynir Sosu için: 1 adet portakalın suyu 5 yemek kaşığı …
Devamını oku »Ramazan peynirsiz, peynir ‘Teksüt’süz olmaz..!
Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. Kayısılı ve Labneli Tatlı (4 Kişilik) Malzemeler: Kayısılı Karışım İçin: 1 su bardağı kayısı püresi 3 su bardağı su 3 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) Teksüt Labneli Kreması İçin: 500 ml. süt (2, 5 su bardağı) …
Devamını oku »Ev Yoğurdu
Ev Yoğurdu Ev Yoğurdu Malzemeler: 1 kilo çiğ süt 2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt Ev Yoğurdu Hazırlanışı: Sütü pastorize etmek için sütü, bir tahta kaşık ile ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 10-15 dakika daha kaynatın. Yoğurt mayalayacağınız cam kaseye, kavanoza ya da çömleğe sütü dökün ve ılınmasını bekleyin. Çiğ süt yerine günlük süt kullanmak isterseniz kaynatmanıza …
Devamını oku »Sürk
Sürk Malzemeler: Yarım kilo ekşimik (çökelek) Yarım kilo lor peyniri 1 yemek kaşığı dolusu acı ya da tatlı biber salçası 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon tohumu 1 çay kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber Hazırlanışı: Kişniş ve kimyon tohumlarını tavada hafifçe ısıtın ve havanda dövün. Çökelek ve lor peynirini …
Devamını oku »Ekşimik (Çökelek)
Ekşimik (Çökelek) Malzemeler: 1 kilo ekşimiş yoğurt 1 bardak su 1 yemek kaşığı limon suyu Bir tutam tuz İnce bir tülbent Hazırlanışı: Yoğurdu bir tencereye alın, üzerine 1 bardak su ekleyip kaynatmaya başlayın. Hiç karıştırmadan kaynamasını bekleyin. Kaynayınca altını kısın ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın. Derin bir kabın …
Devamını oku »Sütün nimetleri…
Sütün nimetleri… Yemek Stilisti ve Şef Müşerref Kartaler ile oyuncu ve yemek programları yapımcısı Gizem Erman Soysaldı’nın’ Bir Kavanoz Mucize Tel Dolap’ kitabından anne eli değmiş süt kokan ev yapımı lezzetlerin, belki de asırlık reçetelerini taşıdık. Otlu Tereyağı Malzemeler: 250 gram doğal tereyağı 4-5 dal dereotu 4-5 dal maydanoz 1-2 dal taze fesleğen 1 tatlı kaşığı pul biber Hazırlanışı: Tereyağını …
Devamını oku »Burvita (Pekmezli Kek)
Burvita (Pekmezli Kek) (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı üzüm pekmezi 2 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 1 küçük kase ceviz içi Üzeri İçin: 3 yemek kaşığı fındık yağı Hazırlanışı: Bir kasede su ile şekeri eritin. İçine pekmezi ilave edin. Karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyerek tüm malzemeyi …
Devamını oku »Peynir Tatlısı
Peynir Tatlısı (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram tuzsuz ve yağlı koyun peyniri 500 gram toz şeker 200 gram irmik 100 gram tereyağı 1 adet yumurta Hazırlanışı: Rendelenmiş peyniri ve yumurtayı tencerenin içinde yoğurun. Tereyağını ekleyip ocağın altını açın. Tereyağı eriyince irmiği ekleyin. 10 dakika boyunca sürekli karıştırın. Kıvam almaya başlayınca şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Malzeme iyice bütünleşince ve …
Devamını oku »