Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 24)

Tarifler

Bitter Çikolatalı Portakallı Kurabiye

Hazırlayan: Sevil YÜCEL Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 8 Kişilik Malzemeler: 125 gram tuzsuz tereyağı 1 yumurtanın sarısı 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 2 su bardağından tepeleme un (220-230 gram kadar) 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 40-50 gram portakal şekerlemesi Üzeri İçin: 100-150 gram bitter çikolata Hazırlanışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini elinizle karıştırarak birbirlerine …

Devamını oku »

Lorlu Pazı Dolması

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram tatlı lor peyniri 50 gram süzme yoğurt 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı pul biber 1 adet közlenmiş salçalık kırmızı biber Birkaç yaprak pazı Hazırlanışı: Pazı yapraklarını kaynar suyun içinde, yumuşayıncaya kadar bekletin. Tezgahın üzerine yayıp damarlı kısımlarını kesip yumuşak kısımlarını ayırın. İç malzemesi için tatlı lor peynirini çukur …

Devamını oku »

Mısır Unlu ve Yaban Mersinli Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Küçük Kek İçin) Malzemeler: 2 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı portakal suyu 1 kahve fincanı sıvı yağ 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı mısır unu 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Portakal suyunu ve yağını ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Elenmiş …

Devamını oku »

Hardallı ve Portakallı Fırında Baget

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (2-3 Kişilik) Malzemeler: 5 adet tavuk baget 1 adet büyük boy kereviz 1 kutu Brüksel lahanası 5-6 dal taze kişniş 1 adet büyük boy portakal 3-4 adet taze patates 3 diş sarımsak Yarım su bardağı hardal Yarım su bardağı krema 1 kahve fincanı su Tuz Hazırlanışı: Sosu için; Hardalı, suyu ve kremayı iyice …

Devamını oku »

Harnup Pekmezli Kek

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı esmer toz şeker Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı süt 2 su bardağı tam buğday unu 2 çorba kaşığı harnup (keçiboynuzu) pekmezi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay bardağı damla çikolata 1 çorba kaşığı kakao (tepeleme) Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Zeytinyağını ve sütü …

Devamını oku »

Tavuklu ve Tane Hardallı Fırın Yemeği

Yapım: İnci BAK  – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 parça tavuk eti (tercihen kalça bölümü) 5-6 adet taze patates 1 demet maydanoz 6-7 adet arpacık soğan 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 1 yemek kaşığı tane hardal 1 yemek kaşığı krema 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı su Hazırlanışı: Maydanozu fırın tepsisine, tepsinin …

Devamını oku »

Kabak Çiçeği Dolması

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (8 Kişilik) Malzemeler: 2 kutu kabak çiçeği (20-24 adet) 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1,5 su bardağı pirinç 4 adet orta boy soğan 2 çay kaşığı toz şeker 1 küçük paket dolmalık fıstık 1 küçük paket kuş üzümü 1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, karabiber Tuz Yarım demet taze nane …

Devamını oku »

Anjelik Erikli ve Bademli Tart

Yapım ve Üretim: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı krema Yarım su bardağı sıvı yağ 150 gram tereyağı 1 su bardağı şeker 2+1/2 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya İç Malzeme İçin: 6-7 adet anjelik eriği 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 …

Devamını oku »

Kırmızı Soğanlı Humus

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN 4 Kişilik Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış nohut Yarım çay bardağı limon suyu 1 çay bardağı tahin Yarım kahve fincanı sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz 1 adet küçük boy kırmızı soğan 3-4 dal maydanoz 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı tereyağı (nohutları çevirmek için) Hazırlanışı: Haşlanmış nohutlardan 1 avuç …

Devamını oku »

Fındıklı Kurabiye

Yapım-Fotoğraf: Özgür Bakır 1 Tepsi İçin: Malzemeler: 200 gram fındık 150 gram greçka unu 200 gram kuru dut 50 ml zeytinyağı 100 gram çikolata 2 yumurta Hazırlanışı: Fındık içlerini ve kuru dutu ayrı ayrı rondoda ezerek toz haline getirin. Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırın. Beyazlarını mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpın. Ayrı bir kaseye un haline gelmiş fındık ile dutu …

Devamını oku »