Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Enginar Dolma

Enginar Dolma

Tarif: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar:  Özgür BAKIR

(4 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet orta boy enginar

Harcı İçin:

200 gram kıyma

1 çay bardağı pirinç

1 adet orta boy soğan

Yarım demet taze nane

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Yarım çay bardağı su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı yenibahar

Tuz, karabiber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Dolma harcını hazırlamak için derin bir kapta kıyma, yıkanmış pirinç, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış taze nane, salça, su, sıvı yağ ve baharatları karıştırın. Enginarları yıkadıktan sonra saplarını kesin ve uygun bir tencereye yerleştirin. Hazırladığınız dolma harcını yaprakların arasına doldurun. 2 su bardağı kadar su ve Yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edip 40-45 dakika kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

#enginardolma #enginar #enginarzamanı #sebzeyemekleri #nisan #food #yummy #dessert

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.