Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye

Hazırlayan: İnci BAK – Prodüksiyon: Nezrin BAKIR Fotoğraf: Özgür BAKIR

(30-35 Adet Kurabiye İçin)

Malzemeler:

125 gram margarin

1 su bardağı pudra şekeri (silme)

2 çay bardağı mısır nişastası

1 paket vanilya

1 çay bardağı ince çekilmiş fındık içi

125 gram un

Hazırlanışı:

Unu hamur yoğurma kabında eleyin. Pudra şekerini, nişasta ve vanilyayı ekleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış ve ufak ufak doğranmış margarini ekleyin. Hamuru iyice toparlayıp pürüzsüz bir kıvama gelinceye dek yoğurun. En son fındık içini ekleyin. Tekrar yoğurun. Hamurdan kopardığınız fındıktan biraz daha büyük parçaları yağlı kağıda dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

#fındıklıkurabiye #kurabiye #çaysaati #food #yummy #dessert

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.