Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tarçınlı ve Cevizli Örgü Çörek

Tarçınlı ve Cevizli Örgü Çörek

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(6 Kişilik)

Malzemeler:

Yarım paket yaş maya

1-1,5 su bardağı ılık su

500 gram un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı toz şeker

İç Malzemesi İçin:

1 tatlı kaşığı tarçın

2 yemek yer fıstığı ezmesi

1 su bardağı ceviz içi

2  yemek kaşığı toz şeker

Süslemek İçin:

Frenk üzümü

Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Yaş mayayı 1 bardak ılık suda eritin. Hamur yoğurma kabına unu, sıvı yağı, bir tutam tuzu, şekeri aktarın. Ortasını açıp mayalı ılık suyu dökün. Parmak uçlarınızla malzemeyi karıştırın. Kalan suyu da azar azar ekleyerek pürüzsüz orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini streçle kapatın. Ilık bir ortamda iki katı kadar kabarana kadar dinlendirin. Bu süreç yaklaşık 2 saatinizi alacaktır.

Hamur mayalandıktan sonra hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde tekrar, hafifçe yoğurun. Merdane ile dikdörtgen bir hamur açın. Üzerine yer fıstığı ezmesi sürün, tarçını, ince çekilmiş ceviz içini ve şekeri serpin. Rulo şeklinde sarın. Rulo hamuru bir tarafından tamamen kopmayacak şekilde boyuna ikiye kesin. İkiye kestiğiniz hamuru birbirine dolayıp büyük bir çelenk olacak şekilde yuvarlayın. Hamurun bir ucunu diğer ucuyla birleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Bu şekilde, oda ısısında 1 saat daha mayalanması için dinlendirin. Daha sonra 180 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Fırından alın, oda ısısında ılınmaya bırakın. İsteğe göre üzerine pudra şeker serpin, Frenk üzümü ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

#tarçınlıvecevizliörgüçörek #tarçınlıçörek #cevizliçörek #örgüçörek #çaysaati #çörek #food #yummy #dessert

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.