Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Anne Pizzası

Anne Pizzası

Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

(1 Tepsi İçin)

Malzemeler:

Hamuru İçin:

2 su bardağı un

11 gram kuru maya

Birkaç dal taze kekik

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı krema

2,5 Türk kahvesi fincanı ılık su

Domates Sosu İçin:

(1 kavanoz sos için)

1 kilo domates

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı sirke

3-4 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

Birkaç dal taze fesleğen

Üzeri İçin:

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

1-2 adet yeşilbiber

1 kase doğranmış sucuk

Hazırlanışı:

Domates sos için; Zeytinyağını tencerede ısıtıp ince kıyılmış sarımsakları kavurun. Küp doğranmış domatesleri, tuzu ve şekeri ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Suyu yarı yarıya çekene dek pişirin. Ocaktan alın. Çok ince kıyılmış fesleğeni ve sirkeyi ilave ederek tatlandırın. Soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarıp buzdolabında birkaç hafta muhafaza edebilirsiniz.

Hamuru için; Unu hamur yoğurma kabında eleyin. Tuzu, kuru mayayı, şekeri ve yaprak yaprak ayrılmış taze fesleğeni ilave edip harmanlayın. Zeytinyağını, ılık suyu ve kremayı da ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında yarım saat kadar dinlendirin.

Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra çapı 24-26 cm’lik bir pizza tepsisine, elinizle bastırarak yayın. Üzerine sırasıyla; domates sosu sürün, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, sonra da dekoratif bir şekilde diğer malzemeleri serpin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, hamuru hafif kızarıncaya kadar pişirin. En son kalan rendelenmiş peyniri serpin. Peynirler eriyip kızarmaya başlayınca fırından alın. Dilimleyerek servis yapın.

#annepizzası #pizza #annelergünü #food #yummy #dessert

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir