Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kuzu Etli Çağla Yemeği

Kuzu Etli Çağla Yemeği

Prodüksiyon: İnci Bak – Tarif: Gülümser Karadayı

(4 Kişilik)

Malzemeler:

500 gram taze çağla meyvesi

500 gram kuzu eti

2-3 adet orta boy domates

1 adet soğan

1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Çağla meyvesini, akan suyun altında ovarak yıkayın ve tüylerinden iyice arındırın. Süzülünce boyuna ikiye kesin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın. Eti, zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. 10 dakika kavurduktan sonra soğanı da ekleyin. Kavurmaya devam edin. Zar şeklinde doğranmış domatesleri ve salçaları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. En son temizlenmiş çağla meyvesini ekleyin. Kavurun ve üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edin. Tuzunu serpin. Kısık ateşte yarım saat pişirin.

#kuzuetliçağlayemeği #çağlayemeği #kuzuetliyemekler #kuzu #etyemekleri #food #yummy #çağla

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.