Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Enginar Salatası

Enginar Salatası

Tarif: Hayal Demirkol – Fotoğraf:  Özgür BAKIR 

(4 Kişilik)

Malzemeler

5 adet temizlenmiş enginar

1 adet limonun suyu

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım demet dereotu

1 su bardağı haşlanmış bezelye

1 küçük kutu konserve mısır

Sosu İçin:

2 çorba kaşığı hardal

1 adet limonun suyu

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz, taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Enginarları bir tencereye aktarın ve limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek haşlayın. Bir çatal yardımı ile yumuşaklığını kontrol edip arzu ettiğiniz kıvama gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Haşladığınız sudan 1 su bardağı kadarını sosunu hazırlamak için ayırın. Soğuyan enginarları sekize böldükten sonra derin bir salata kasesine aktarın.  Kıyılmış dereotu, mısır ve bezelyeyi ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta ayırdığınız haşlama suyuna, limonun suyunu, hardalı, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip çırpın. Hazırladığınız sosu salataya karıştırın. Servis yapın.

#enginarsalatası #salata #salad #enginar #baharsebzeleri #nisan #food #yummy #dessert

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.