Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kırmızı Patatesli ve Arpacık Soğanlı Enginar

Kırmızı Patatesli ve Arpacık Soğanlı Enginar

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet enginar, temizlenmiş

1 çay bardağı zeytinyağı

10-12 adet arpacık soğan

2 adet orta boy taze kırmızı patates

1 limonun suyu

Tuz

Hazırlanışı:

Enginarları pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca zeytinyağının yarısı ile enine ikiye kesilmiş arpacık soğanları ve kabuğuyla birlikte iri küpler halinde doğranmış patatesleri ekleyin. 4-5 dakika kavurun. Kavurduğunuz malzemeyi tencerenin içinden alın. Enginarları tencereye yerleştirin. Üzerlerine limon suyu sıkın. Tencerenin içinden aldığınız malzemeyi üzerlerine paylaştırın. Tuzu serpin, kalan zeytinyağını dökün. Kısık ateşte, yarım saat pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın, 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirin, kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

#KırmızıPatatesliveArpacıkSoğanlıEnginar #enginar #enginarzamanı #sebzeyemekleri #ramazan #food #yummy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir