Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 239)

Tarifler

Saint Tropez Keki

  Malzemeler: Hamuru İçin: • 2 adet yumurta • 1 çay bardağı toz şeker • 1 çay bardağı süt • 2 su bardağı un • 1 tutam tuz • Yarım paket kabartma tozu • 1 çay bardağı eritilmiş tuzsuz margarin Kreması İçin: • 1 çay bardağı toz şeker • 2 su bardağı süt • 1 çorba kaşığı un • 1 …

Devamını oku »

Arap Köfte

  Malzemeler: • 1 kilo köftelik ince bulgur • 500 gram irmik • 1 çorba kaşığı kimyon • 1 çay bardağı biber salçası • 1 adet yumurta • 1 kase un (hamurları şekillendirmek için) • 1 çay kaşığı limon tuzu • Tuz Biberli ve Domatesli Sos: • 5-6 adet kaypa biber • 4 diş sarımsak • 3 çorba kaşığı zeytinyağı …

Devamını oku »

Otlu Kabaklı Ekmek

Malzemeler 250 gram kabak 200 gram un 1 paket kabartma tozu 3 adet yumurta 100 ml. sıvıyağ 25 gram margarin 100 ml. süt 150 gram kaşar peynir Taze nane Dereotu Fesleğen Tuz Hazırlanışı Kabakları soyup rendeleyin. 25 gram margarin ile suyunu çekene kadar soteleyin. Kaşar peyniri rendeleyin.Taze nane,fesleğen ve dereotunu ince ince kıyın.  Sıvıyağ, süt ve yumurtaları mikserle çırpın. İçine  …

Devamını oku »

Sebzeli Et Sote

Malzemeler: • 250 gram kırmızı et • 250 gram mantar • 2 adet yeşil çarliston biber • 2 adet kırmızıbiber • 2 adet köy biberi • 4 adet orta boy domates • Tuz, karabiber, kimyon • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • Taze kekik • 3 diş sarımsak • 2 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı biber salçası Hazırlanışı: Eti …

Devamını oku »

Sebzeli Balık Böreği

Malzemeler: • 2 adet hazır yufka • 2 adet levrek ya da çipura (temizlenmiş) • 2 adet sivri biber • 3 adet domates • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 adet soğan • 3-4 dal taze soğan • Tuz, karabiber • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Üzeri için: • 1 adet yumurtanın sarısı • Haşhaş tohumu Hazırlanışı: Ayıklanmış temizlenmiş balıkları tencereye …

Devamını oku »

Patlıcanlı Atom Mezesi

Malzemeler 4 adet patlıcan 250 gram süzme yoğurt 2 kaşık mayonez 7-8 adet süs biberi 2-3 diş sarımsak Sıvıyağ Hazırlanışı Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun. Bir kaseye süzme yoğurt,mayonez, ezilmiş sarımsakları koyup karıştırın. Patlıcanları ilave edip tekrar karıştırın. Bir küçük tavada süs biberlerini sıvıyağda hafif kavurun. Servis tabağına aldığınız yoğurtlu patlıcanın üzerine biberleri yağı ile birlikte gezdirin.

Devamını oku »

Soslu Levrek Salatası

    Malzemeler: • 1 adet adet levrek fileto • 1 bağ kıvırcık salata • 1 adet domates • 1 adet salatalık • Yarım limonun suyu • 1 çorba kaşığı mayonez • 1 çorba kaşığı hardal • 1 çorba kaşığı bal • 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • Deniz tuzu Hazırlanışı: Levrek filetoyu tencereye alın, üzerine yarım çay bardağı kadar su …

Devamını oku »

Dana Haşlama

Malzemeler: • Yarım kilo kemikli dana eti • 5-6 adet arpacık soğan • 2 diş sarımsak • 1 adet defne yaprağı • 1 demet maydanoz • Tuz • Birkaç adet tane karabiber • 3 parça brokoli • 3 adet patates • 3 adet havuç • 3 adet dolmalık kırmızıbiber Hazırlanışı: Arpacık soğanları ve sarımsakları soyup kıyın. Maydanozları yıkayıp süzün. Dana …

Devamını oku »

Domates Soslu Kuzu Tandır

Malzemeler: • 1 adet kuzu kol • Birkaç dal maydanoz • 4 adet defne yaprağı • Sıvı yağ • Tuz, tane karabiber Patates Püresi İçin: • 1 kilo patates • 1 çay bardağı süt • 2 çorba kaşığı tereyağı • Tuz, karabiber • 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Domates Sos İçin: • 2 adet büyük boy domates • 1 yemek …

Devamını oku »

Girit Usulü Fıstıklı Peynir Ezmesi

Malzemeler 300 gram tam yağlı peynir 1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı 2 su bardağı iri çekilmiş ceviziçi 1 fincan zeytinyağı 3-4 diş sarımsak Pul biber Hazırlanışı Bir kapta peyniri ezin. Ezilmiş sarımsak, iri doğranmış ceviz, çekilmiş Antepfıstığı ve zeytinyağını peynire ekleyip karıştırın. Pul biberle süsleyip servis yapın.

Devamını oku »