Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 238)

Tarifler

Bademli Kahveli Puding

  Malzemeler: • 1 litre süt • 2 tatlı kaşığı granül kahve • 2 yemek kaşığı un • 2 yemek kaşığı mısır nişastası • 1 su bardağı pudra şekeri • 4 yemek kaşığı margarin • File badem   Hazırlanışı: Sütü tencereye koyup şekeri ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Un, kahve mısır nişastası ve vanilyayı bir kapta eleyin. Süte yavaş yavaş ekleyip puding …

Devamını oku »

Tavuklu Talaş Böreği

Malzemeler 8 adet milföy hamuru 1 adet büyük tavuk göğsü 200 gram haşlanmış bezelye 2 adet havuç 200 ml. likit krema 8-10 adet mantar Yarım limonun suyu Tuz,karabiber Yumurta sarısı Susam Hazırlanışı Tavuk göğsünü bir tencerede haşlayın. Soğuyunca küçük parçalara bölün. Bezelye ve havuçları haşlayıp havuçları küp küp doğrayın. Mantarları limonlu suda haşlayıp küçük parçalar halinde kesin. Tavuk ve sebzeleri …

Devamını oku »

Soğan Çorbası

  Malzemeler: • 4 adet soğan • 8-9 bardak et suyu • 2 yemek kaşığı tereyağı • 3 çorba kaşığı un • 1 adet yumurta • 1 bardak süt • Tuz   Hazırlanışı: Soğanları soyarak ortadan ikiye bölüp yarım halka şeklinde doğrayın. Bir tencerede yağ ile birlikte hafif ateşte çevirerek pembeleştirin. Unu katın. Et suyunu sıcakken birden dökün. Tuzu ekleyip …

Devamını oku »

Nohutlu Kış Salatası

  Malzemeler: • 1 su bardağı nohut • 1 su bardağı buğday • 2-3 sap taze soğan • 1 adet kırmızı soğan • Yarım demet dereotu • 4-5 adet çeri domates • Tuz Sosu İçin: • 1 çay bardağı tahin • 1 adet limonun suyu • 5 çorba kaşığı nar ekşisi • 1 fincan zeytinyağı Hazırlanışı: Akşamdan ıslatılmış nohut ve …

Devamını oku »

Kuru Sebzeli Mercimek Ezmesi

Malzemeler: • 200 gram mercimek • 3-4 yemek kaşığı karışık kuru sebze • 1 adet soğan • 1-2 diş sarımsak • 1 çay kaşığı kimyon • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber • 30 ml. zeytinyağı • 1 yemek kaşığı salça • 350 ml. su • Tuz Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ilavesiyle kavurun. Kırmızı mercimek, kimyon, pul biber ekleyip kavurmaya …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Barbunyalı Taze Fasulye

Malzemeler Yarım kilo taze fasulye Yarım kilo taze barbunya 2 adet iri domates 2 adet ortaboy soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı şeker Hazırlanışı Barbunyaları ve fasulyeleri ayıklayın.  Bir tencerede su kaynatıp  barbunyaları atın. Yumuşayana kadar haşlayın.Yemeklik doğranmış kuru soğanları, yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleştirin. Fasulyeleri ilave edip fasulyelerin rengi değişene kadar karıştırarak kavurun.Küp doğranmış domateslerle barbunyaları …

Devamını oku »

Tavuk Kokoreç

Malzemeler: • 250-300 gram tavuk göğüs eti • 3-4 adet yeşil sivri biber • 2 sap yeşil soğan • 3 diş sarımsak • 2 adet domates • 1 yemek kaşığı domates salçası • 1 tatlı kaşığı biber salçası • 3 tatlı kaşığı kekik • 1 tatlı kaşığı kimyon • Tuz, karabiber • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 yemek …

Devamını oku »

Üzüm Pelteli Pasta

Malzemeler: Pelte İçin: • 1 küçük salkım kırmızı üzüm • 5 su bardağı üzüm suyu • 2-2.5 çorba kaşığı nişasta • 1 küçük çay bardağı toz şeker Tabanı İçin: • 3 adet yumurta • 75 gram şeker • 90 gram un • Vanilya Üstü İçin: • 1 paket labne peyniri • 1 paket likit krema • 25 gram toz jelatin …

Devamını oku »

Böğürtlenli Cheesecake

Malzemeler 300 gram böğürtlen 1 paket burçak bisküvi 60 gram tereyağı 400 gram labne peyniri Yarım su bardağı pudra şekeri 200 gram süzme yoğurt 2 yaprak jelatin Böğürtlen Sosu İçin: 1 su bardağı böğürtlen 3 yemek kaşığı pudra şekeri 2 tatlı kaşığı nişasta Malzemeler Bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip un haline gelmiş bisküvilerle harmanlayın. Kelepçeli kabın dibine bisküvileri …

Devamını oku »

Sucuklu Ispanaklı Kiş

Malzemeler Hamuru için; 200 gram un 125 gram tereyağı 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı soğuk su Tuz İçi için: Yarım kilo ıspanak 1 adet kuru soğan 2 adet kırmızı biber 200 gram sucuk 25 gram çamfıstığı 30 gram tereyağı Tuz Hazırlanışı Bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını açın. Yumurta,tereyağı ve suyu koyup yoğurarak bir hamur elde edin.Hamuru …

Devamını oku »