Pilav

Pilav
Puan ver

pilav

Malzemeler

1 kilo pirinç

1.5 litre su

250 gram tereyağı

Bir çay bardağı arpa şehriye

Tuz

Hazırlanışı

Yağı iyice kızdırın. Arpa şehriyeyi kavurun. 30 dakika ılık suda beklettiğiniz pirinci kızdırdığınız yağa bırakın. Tuzu ekleyin. Pirinç yağı emip, kızarmaya başlayınca yağı bırakacaktır, bu sırada suyunu ekleyin. 20 dakika süreyle dinlendirin.

Not: Her pirinç aynı olmaz. Yeni mahsul az su ister. Pirinç saçma gibi dağıldığında suyu ekleyin.

 

OKU ➤  Siemens, mutfaklarda lezzete yeni kapılar açıyor

Tavsiye

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Fıstık Ezmeli Kakaolu KekPuan ver Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz