Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Manisan Buah

Manisan Buah

Manisan Buah
Puan ver

2000

Malzemeler

3 adet büyük boy rendelenmiş ayva

750 gram toz şeker

250 gram toz şeker (Süslemek için kullanın)

Yarım kahve fincanı taze rendelenmiş zencefil (veya 1 çorba kaşığı toz zencefil de kullanılabilir)

Hazırlanışı:

Rendelenmiş ayvayı, 750 gram şekeri ve zencefili tencereye aktarıp kaynatın. Suyunu çekinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Karışımı ocaktan alın, oda ısısında soğumaya bırakın.

Süslemek için 250 gram toz şekeri geniş bir tepsiye yayın.  Hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığı kadarını alıp avucunuzun içinde yuvarlak bir hamur elde edin. Her topu şekere bulayın. Gerçek meyve şekerlemeniz hazırdır!

OKU ➤  MiLanGo ’dan Bayram Sürprizi...

Tavsiye

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİPuan ver SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz