Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Lakerda Nasıl Yapılır?

Lakerda Nasıl Yapılır?

Puan ver

2004

Malzemeler

1 adet torik balığı

5 kilo kaya tuzu

Hazırlanışı

Torik balığının kafa ve kuyruğunu kesin, yüzgeçlerini ayırın. Kesme işleminin ardından balığı takoz şeklinde silindir parçalara bölün. Buzlu suda 15 dakika beklettikten sonra kanını iyice akıtın, bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. İliklerini bir çubuk yardımıyla çıkartın. Daha sonra bir tenekenin altına dört parmak tuz döşeyin. Üzerine balıkları yerleştirin. Balıkların üzerini tuzla kaplayın. Tenekeyi kapatın ve kapağın üzerine ağırlık yerleştirin. 10 gün sonra tenekeyi açıp tatlı suda yıkayın, daha sonra tuzlu suda  (salamurada) bekletin. Afiyet olsun.

OKU ➤  KTG, Orta Doğu Ve Körfez Ülkelerinin En Büyük Gıda Fuarlarına Damgasını Vurdu

Tavsiye

Ev Yapımı Peynir

Ev Yapımı Peynir

Puan ver Ev Yapımı Peynir (4 Parça Peynir İçin) Malzemeler: 1 litre günlük süt 2 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz