Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kuzu İncik

Kuzu İncik

1926

Malzemeler:

2 çorba kaşığı zeytinyağı

4 adet kuzu incik

2 çorba kaşığı un

Tuz, karabiber

10 adet arpacık soğan

2 diş sarımsak

2 defne yaprağı

1 dal taze kekik

1 çorba kaşığı kıyılmış biberiye

500 ml. et suyu

100 ml. kırmızı üzüm sirkesi

500 ml. su

2 adet havuç

2 adet yıldız anason

4 adet milföy hamuru

1 adet yumurtanın sarısı

Parmesanlı Püre İçin:

4 adet patates

Tuz, karabiber

1 dal fesleğen yaprağı

2 çorba kaşığı toz parmesan

İstiridye Mantarı İçin:

100 gram mantar (tercihen istiridye mantarı)

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Unu, tuzu ve karabiberi harmanlayıp incikleri bu karışıma bulayın.

1 çorba kaşığı zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın ve incikleri mühürleyin.

Derin bir tencerenin içinde kalan zeytinyağını ısıtıp arpacık soğanları ve sarımsakları soteleyin.

Unlu karışıma bulanmış incikleri tencereye aktarın. Defne yaprakları,  et suyu, su ve sirkeyi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 1 saat boyunca pişirin.

Taze kekik ile biberiyeyi, irice  doğranmış havuçları, yıldız anasonları, tuzu ve karabiberi ekleyin.

Ateşi kısın ve 20 dakika boyunca tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirmeye devam edin.

Pişirdiğiniz incikleri sebzeleriyle birlikte tek tek fırına uygun kaselere aktarın. İnciklerin sapı kenardan taşacak şekilde üzerini milföy hamuru ile kapatın, hamurların üzerine de yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, hamurlar kabarıp kızarıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin.

Püre için; Patateslerin kabuğunu soyup dörde bölün ve tencereye aktarın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanınca ocaktan alın. Suyunu süzün. Tuzu, karabiberi, toz parmesanı ve kıyılmış fesleğen yapraklarını ilave ederek ezip püre haline getirin.

Kalınca dilimlenmiş mantarları 1 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. İsteğe göre birkaç fesleğen yaprağı ilave ederek tatlandırın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir