Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Kırmızıbiber Çorbası

Kırmızıbiber Çorbası

1925

Malzemeler:

1 adet soğan

8 adet adaçayı yaprağı

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

500 ml. tavuk suyu

5 adet büyük boy kırmızı kapya biber

1 çay kaşığı toz şeker

Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

2 çay kaşığı kaşığı kimyon

2 adet defne yaprağı

1 dal kereviz sapı

Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

2-3 dal taze fesleğen yaprağı

3-4 dal maydanoz yaprağı

Tuz, karabiber

100 gram yoğurt

Hazırlanışı:

Kapya biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizledikten sonra irice doğrayın. Zar şeklinde doğranmış 1 çorba kaşığı kadarını da daha sonra kullanmak üzere ayırın.

Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı ve ufalanmış adaçayı yapraklarını kavurun. İrice doğradığınız kapya biberlerini ekleyin. Tuzu, sarımsağı, defre yapraklarını, kimyonu, şekeri ve baharatını ilave edin. 5 dakika daha sote edin. Daha sonra kaynar tavuk suyunu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi iyice kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Biberler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alın, defne yapraklarını tencerenin içinden alın. Çorbayı blender yardımı ile püre haline gelene dek çırpın. Çok ince kıyılmış kereviz sapını, rendelenmiş limon kabuğunu, ayırmış olduğunuz kapya biberleri,irice doğranmış maydanozları, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyerek tatlandırın.

Servis kaselerine paylaştırın. İsteğe göre her servis için 1 kaşık süzme yoğurt, kıyılmış fesleğen, çok ince kıyılmış yeşil ve kapya biber, maydanoz yaprakları ve zeytinyağı ilavesi ile çorbanızı tatlandırın. Sıcak veya ılık servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir